SONDAJ IRI: Parlamentul este cea mai coruptă instituţie din Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

SONDAJ IRI: Parlamentul este cea mai coruptă instituţie din Republica Moldova

Un sondaj realizat la iniţiativa Institutului Republican Internaţional (IRI), în mare parte despre viziunile politice şi starea lucrurilor din ţară, arată că cea mai coruptă instituţie a statului potrivit respondenţilor este Parlamentul Republicii Moldova, aceasta a acumulat 30%, fiind urmată de funcţionarii publici (medici, profesori, poliţişti) cu 22%, iar pe a treia poziţie s-a clasat Guvernul cu 10%.

Potrivit sondajului, Igor Dodon, Maia Sandu şi Andrei Năstase sunt politicienii care se bucură de cea mai mare încredere a populaţiei. Igor Dodon are 26%, Maia Sandu 15%, iar Andrei Năstase 6%.

O altă întrebare la care au răspuns cei chestionaţi a fost „Pentru ce partid aţi vota dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri?”. Astfel, pentru PSRM şi-ar da votul 30% din respondenţi, pentru PAS 21%, iar pentru PD 8%. 

Cetăţenii Republicii Moldova nu sunt mulţumiţi de activitatea preşedintelui Igor Dodon, aproape 37% din populaţia chestionată nu este mulţumită de acţiunile sale, doar 26% din respondenţi sunt convins mulţumiţi.

Sondajul IRI a fost realizat în perioada 23 septembrie -17 octombrie, pe un eşantion de 1514 persoane, cu o marjă de eroare de +/-2,5%.


Similare