SONDAJ iDATA: Igor Dodon şi Maia Sandu sunt favoriţii cursei pentru ocuparea fotoliului prezidenţial
Vizualizari:

SONDAJ iDATA: Igor Dodon şi Maia Sandu sunt favoriţii cursei pentru ocuparea fotoliului prezidenţial

Circa 22% din respondenţii unui sondaj ar vota la alegerile prezidenţiale din această toamnă pentru Igor Dodon, iar 10,3% şi-ar da votul pentru Maia Sandu. Datele apar în sondajul realizat de către compania Date Inteligente SRL (iData), în perioada 13-15 martie, sondaj care a conţinut întrebări deschise.

Potrivit cercetării, 5,2% din intervievaţi au numit alţi candidaţi, care au acumulat 1% şi mai puţin. Totodată, 14,5% au spus că nu ar vota pe nimeni, iar aproape jumătate nu ştiu sau nu răspund, transmite IPN.

La sondaj au participat 326 de persoane din 134 de localităţi, respondenţii fiind contactaţi telefonic. „Avem un număr destul de mare de indecişi şi avem practic doar doi candidaţi care se evidenţiază în această cursă. Ceilalţi, după acum am menţionat, au 1% sau mai puţin”, a declarat Mihai Bologan.

O altă componentă a cercetării este aceea a participării la cercetarea socioligică a 17 experţi. Întrebaţi cine cred că va câştiga scrutinul prezidenţial din acest an, 41,2% au răspuns că Igor Dodon, 35,3% au spus că Maia Sandu, iar 5,9% – Andrei Năstase.

Totodată, 5,9% din experţi au răspuns că Igor Dodon sau Maia Sandu, iar 11,8% nu ştiu. Dacă în turul doi al alegerilor prezidenţiale ar ajunge Igor Dodon şi Maia Sandu, 64,7% din experţi consideră că cele mai multe voturi le-ar obţine Igor Dodon, iar 35,3% cred că Maia Sandu.

 
Similare
RECOMANDĂRI