Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

SONDAJ. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, patru partide ar accede în Legislativul de la Chişinău

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, numai patru partide ar accede în Legislativul de la Chişinău. Este vorba despre Partidul Socialiştilor, Partidul Acţiune şi Solidaritate, Partidul Democrat dar şi Partidul Platforma DA. Cel puţin asta reiese dintr-un sondaj realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor.

Potrivit datelor sondajului, PSRM ar obţine mai bine de 46% dintre voturi. Socialiştii ar fi urmaţi de PAS, cu aproape 22% din sufragii. Democraţii s-ar clasa pe locul trei cu un scor sub 9%. Al patrulea partid, şi ultimul care ar accede în Parlament, este PPDA, cu 7,4% din voturi. Restul partidelor care au acum deputaţi în legislativ, precum Partidul Şor şi PRO Moldova, nu ar trece pragul electoral, se arată în sondaj.

DACĂ DUMINICA VIITOARE AR AVEA LOC ALEGERI PARLAMENTARE, PENTRU CE PARTID AŢI VOTA?  

PSRM: 48,6%
PAS: 21,9%
PDM: 8,7%
PPDA: 7,4%

Respondenţii au fost întrebaţi şi cum ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale. Astfel, cei mai mulţi şi-ar da votul, din nou, pentru actualul şef de stat, Igor Dodon. El este urmat în top de fostul premier Maia Sandu. Ea ar acumula 20% din voturi. Liderul PPDA, Andrei Năstase, ar obţine puţin peste 8%. În top se mai găsesc primarul de Bălţi, Renato Usatîi, dar şi democratul Pavel Filip.

DACĂ DUMINICA VIITOARE AR AVEA LOC ALEGERI PREZIDENŢIALE, PENTRU CINE AŢI VOTA?

IGOR DODON: 47,5%
MAIA SANDU: 20%
ANDREI NĂSTASE: 8,3%
RENATO USATÎI: 7,3%
PAVEL FILIP: 4,6%

Sondajul a fost realizat, la telefon, în perioada 1-7 mai 2020. Eşantionul este de 1.141 de persoane, cu o marjă de eroare de +-3%.
 
Similare
RECOMANDĂRI