Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sondaj: Cinci partide ar intra Legislativ, dacă duminică ar fi alegeri parlamentare anticipate

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate în Republica Moldova, atunci cinci partide ar ajunge în legislativ. Este vorba despre PSRM, PAS, Partidul "ŞOR", Partidul Nostru şi PCRM. PPDA şi Pro Moldova nu ar obţine niciun loc de deputat. Asta arată datele sondajului realizat recent de Compania de cercetare "Intellect Group".

Întrebaţi pentru ce formaţiune politică şi-ar da votul dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cei mai mulţi alegători  – 19,4%, ar vota pentru PSRM. Ei sunt urmaţi în clasament de PAS cu 14,5%. Pe locul trei în sondaj s-a clasat Partidul "ŞOR" cu 8,6%. "Partidul Nostru" ar obţine 6,5%, iar PCRM – 4,6%.

TOPUL PARTIDELOR VOTATE DE CETĂŢENI

PSRM: 19,4%
PAS: 14,5%
Partidul ŞOR: 8,6%
Partidul Nostru: 6,5%
PCRM: 4,6%
PPDA: 2,8%
PDM: 2,5%

Aproape 35% dintre respondenţi au declarat că nu vor participa la vot sau nu ştiu pentru cine vor vota. Oamenii fost întrebaţi şi pentru cine şi-ar da votul la alegerile prezindeţiale. Majoritatea au spus că l-ar vota, din nou, la funcţia de şef de stat pe Igor Dodon. El este urmat de liderul PAS, Maia Sandu care ar obţine aproape 16% din voturi. Pe locul trei s-a clasat Ilan Şor cu puţin peste 8%. Renato Usatâi ar obţine 6%, iar în top se mai regăsesc şi Vladimir Voronin, Andrei Năstase, Pavel Filip şi Andrian Candu cu un număr nesemnificativ de voturi.

 FAVORIŢII LA ALEGERILE PREZIDENŢIALE

Igor Dodon: 22,3%
Maia Sandu: 15,8%
Ilan Şor: 8,3%
Renato Usatâi: 6%
Vladimir Voronin: 3,7%
Andrei Năstase: 3,1%
Pavel Filip: 1,7%
Andrian Candu: 0,8%

Sondajul a fost realizat în perioada 23-27 iulie pe un eşantion de 1072 de persoane din 77 de localităţi ale Republicii Moldova. Marja de eroare este de ±3,2%.
Similare
RECOMANDĂRI