Socialiştii şi Igor Dodon anunţă începutul campaniei de colectare a semnăturilor pentru trecerea la sistemul prezidenţial de guvernare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Socialiştii şi Igor Dodon anunţă începutul campaniei de colectare a semnăturilor pentru trecerea la sistemul prezidenţial de guvernare

Săptămâna viitoare, începe campania de colectare a semnăturilor pentru trecerea la o republică prezidenţială. Preşedintele Igor Dodon anunţă că o decizie în acest sens a fost luată la şedinţa Consiliului Republican al Partidului Socialiştilor, la care a participat şi şeful statului.

„Autorităţile au interzis organizarea unui referendum consultativ, iar noi vom organiza acest referendum în fiecare localitate din ţară, pe fiecare stradă, în fiecare curte şi în fiecare casă. Împreună cu colegii din PSRM am decis să dăm startul campaniei naţionale de colectare a semnăturilor pentru trecerea la o republică prezidenţială din data de 16 octombrie”, a menţionat Igor Dodon, citat de IPN.

Trecerea la sistemul prezidenţial este una dintre revendicările participanţilor la protestul organizat de PSRM la 24 septembrie, dată la care urma să aibă loc referendumul consultativ iniţiat de preşedinte. Decretul prezidenţial cu privire la desfăşurarea plebiscitului a fost declarat neconstituţional de către Curtea Constituţională.

Şeful statului a mai spus că la şedinţa Consiliului Republican al Partidului Socialiştilor au fost abordate chestiuni cu privire la acţiunile care vor fi întreprinse în scopul soluţionării situaţiei privind blocarea a zeci de iniţiative propuse de preşedinte pentru rezolvarea problemelor sociale ale ţării. Totodată, s-a discutat referitor la „subminarea eforturilor preşedintelui de a consolida parteneriatul strategic cu Federaţia Rusă şi stabilirea unor noi direcţii ale cooperării moldo-ruse”.
Similare