Sergiu Sârbu, deranjat de denumirea comisiei pentru elucidarea tuturor circumstanţelor privind tentativa puciului anticonstituţional a PDM. A propus modificarea denumirii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sergiu Sârbu, deranjat de denumirea comisiei pentru elucidarea tuturor circumstanţelor privind tentativa puciului anticonstituţional a PDM. A propus modificarea denumirii

Deputatul fracţiunii PDM, Sergiu Sârbu, a propus modificarea denumirii Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanţelor de fapt şi de drept privind tentativa puciului anticonstituţional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curţii Constituţionale şi a Procuraturii Generale. Acesta consideră incorect că denumirea partidului pe care îl reprezintă se regăseşte expres în denumire comisiei.

Sârbu a propus redenumirea ei în „Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanţelor evenimentelor din 7-14 iulie”.

„Atunci când în denumirea comisie şi în toate intervenţiile începând de aici terminând cu toate radiourile şi televiziunile acuzaţi un partid şi membrii şi opoziţia, atunci să ştiţi că nu veţi fi credibili niciodată. Dacă comisia vrea să devină una obiectivă vă propun un amendament să schimbăm denumirea acestei comisii”, a declarat deputatul PDM adresânduse deputatului blocului ACUM Sergiu Litvinenco. 

Propunearea a fost în cele din urmă respinsă de către preşedinta Legislativului pe motiv că nu poate fi schimbată hotărârea, se schimbă doar componenţa comisie nu şi denumirea ei. 

Comisia de anchetă are o nouă conducere, Mihai Popşoi din partea ACUM a fost ales preşedinte al acesteia. Vicepreşedinte al comisiei a fost numit deputatul Vasile Bolea.

Comisia de anchetă a fost constituită de Parlament pe data de 18 iunie curent. Aceasta urmează să prezinte Parlamentului, în termen de 120 de zile, raportul cu privire la circumstanţele de fapt şi de drept privind tentativa puciului anticonstituţional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curţii Constituţionale şi a Procuraturii Generale.


Urmăriţi aici Şedinţa Parlamentului 
Similare
RECOMANDĂRI