Sergiu Mocanu explică de ce partidul Mişcarea Antimafie nu participă la parlamentare pe circumscripţii uninominale
Sursa foto:tribuna.md Vizualizari:

Sergiu Mocanu explică de ce partidul Mişcarea Antimafie nu participă la parlamentare pe circumscripţii uninominale

Liderul Partidului Politic Mişcarea Antimafie, Sergiu Mocanu, susţine că formaţiunea pe care o reprezintă nu participă la următoarele parlamentare pe circumscripţiile uninominale pentru că nu recunoaşte sistemul electorală mixt. Potrivit lui, formaţiunea ar fi boicotat aceste alegeri, dacă s-ar fi angajat toate partidele să facă un front comun, transmite IPN.

Liderul Mişcării Antimafie susţine că partidul boicotează parţial alegerile participând la scurtin doar pe circumscripţia naţională.

„Noi, Mişcarea Antimafie, boicotăm parţial această campanie pentru că nu am găsit parteneri de boicot întrucât toţi s-au aruncat ca lacomii la o campanie electorală în care pot obţine un mandat pe circumscripţie uninominală”, a spus Sergiu Mocanu la emisiunea „Candidat” de la postul de televiziune TVC21.

Sergiu Mocanu recunoaşte că participă în campanie pentru a beneficia de publicitatea electorală prin care poate comunica mesajul partidului. „În această campanie electorală noi mergem doar cu o listă de candidaţi, doar pentru acea parte a Parlamentului, care se alege pe lista de partid aşa cum au fost voturile proporţionale până acum”, a notat politicianul.

În opinia lui Sergiu Mocanu, Republica Moldova, din 1994, a fost un stat cât de cât stabil tocmai pentru că a avut o singură circumscripţie şi a avut votul proporţional. „Din momentul în care noi am împărţit Republica Moldova în circumscripţii, noi ne-am creat o mare problemă care o să aibă consecinţe destul de grave asupra bunei funcţionări a statului”, spune politicianul.
Similare
RECOMANDĂRI