Sergiu Litvinenco acuză PSRM şi Preşedinţia de tentativă de fraudare a alegerilor
Sursa foto:jurnal.md Vizualizari:

Sergiu Litvinenco acuză PSRM şi Preşedinţia de tentativă de fraudare a alegerilor

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco acuză Partidul Socialiştilor şi Preşedinţia de tentativă de fraudare a alegerilor prin intermediul mecanismului de înregistrare prealabilă a alegătorilor. De cealaltă parte, instituţia prezidenţială califică acuzaţiile drept, cităm - halucinaţii electorale.

Potrivit deputatului PAS, Sergiu Litvinenco, la CEC ar fi fost depusă solicitarea de a deschide un număr mai mare de secţii de votare la Moscova şi Sankt Petersburg pentru alegerile din noiembrie. Semnăturile solicitanţilor devin suspecte, spune deputatul, în condiţiile în care cel care strânge semnăturile nu a părăsit Republica Moldova în acest an, iar semnatarii nu au intrat pe teritoriul statului.

„Atât cererile respective cât şi conţinutul acestor cereri denotă indicii foarte clare să aici lucrurile au fost falsificate. Avem aşa o situaţie când colectorul care semnează că aceste cereri s/au colectat în prezenţa sa şi cei care semnează nu aveau fizic cum să se întâlnească”, a spus SERGIU LITVINENCO. 

Deputatul PAS solicită CEC-ului şi Procuraturii Generale cercetarea legalităţii colectării semnăturilor.

„Există dubii foarte clare că aceste semnături şi aceste date au fost falsificate, având în vedere că se solicit deschiderea secţiilor de votare în Moscova şi Sankt Petersburg, presupunem că aici sunt implicaţi exponenţi ai PSRM”, a precizat  SERGIU LITVINENCO.

Contactată de TVR Moldova, şefa serviciului de presă a preşedinţiei, Carmena Lupei, a anunţat că instituţia prezidenţială a calificat declaraţiile deputaţilor PAS drept halucinaţii electorale.
Similare
RECOMANDĂRI