Senatorul român Ion Hadârcă: Creşterea popularităţii partidelor de stânga în Republica Moldova nu lasă motive de optimism
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Senatorul român Ion Hadârcă: Creşterea popularităţii partidelor de stânga în Republica Moldova nu lasă motive de optimism

La emisunea „Punctul pe azi”, invitaţii s-au arătat îngrijoraţi de scăderea în popularitate a partidelor politice de dreapta în Republica Moldova, pe fundalul creşterii celor de stânga. La opt ani de la preluarea puterii politice de către partidele pro-europene, pierderile întrec în pondere realizările democratice.

Senatorul român şi liderul Partidului Liberal Reformator (PLR), Ion Hadârcă, a subliniat necesitatea promovării valorilor europene.
 
„Ceea ce arată sondajele, acest decalaj între stânga şi dreapta în defavoarea dreptei în partidele din Republica Modova nu prea lasă note de optimism şi speranţă. Tocmai de aceea am punctat că reluarea lucrărilor şi darea unei ritmicităţi performante acestor lucrări, acestei comisii interparlamentare, ar trebui să încurajeze populaţia că se poate merge pe această cale, în contextul Centenarului şi în contextul apropiatelor alegeri parlamentare”, a spus Ion Hadârcă.
 
La rândul său, Sandu Grecu, directorul teatrului „Satiricus I. L. Caragiale”, consideră că din entuziasmul anului 2009 nu a rămas decât romantismul.
 
„Ceea ce s-a produs din 2009, acel romantism corect, noi, intelectualii, am pledat pentru acea schimbare care trebuia să se producă în Republica  Moldova. Toţi credeam că se va schimba în sfârşit. S-au pornit într-adevăr anumite mişcări spre redresarea politicii externe şi în general relaţiile cu Europa. Dar ceea ce s-a întâmplat, cu părere de rău, pe parcurs, am rămas doar cu acel romantism. Dar de fapt noi am pierdut mult mai mult decât am câştigat”, a spus regizorul.
Similare