Secretarul general al CoE trage un semnal de alarmă: Găsiţi soluţii pentru aplicarea deplină a drepturilor electorale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Secretarul general al CoE trage un semnal de alarmă: Găsiţi soluţii pentru aplicarea deplină a drepturilor electorale

Secretarul general al Consiliului Europei Thorbjørn Jagland îşi manifestă îngrijorarea deosebită pentru nevalidarea alegerilor de la Chişinău şi îndeamnă pe interlocutorii din Republica Moldova să identifice o soluţie juridică pentru a asigura aplicarea deplină a drepturilor electorale.

Oficialul european a formulat respectivele aprecieri şi îndemnuri în cadrul întrevederilor pe care le-a avut la Strasbourg cu prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip, pe data de 2 iulie, şi cu liderii opoziţiei de la Chişinău Maia Sandu şi Andrei Năstase, pe data de 3 iulie, transmite IPN cu referire la un comunicat al CoE.

Potrivit comunicatului, decizia de invalidare a rezultatelor alegerilor primarului la Chişinău, recunoscute şi de observatorii internaţionali, trezeşte îngrijorări deosebite, în special, în ceea ce priveşte proporţionalitatea deciziei.

Secretarul general i-a îndemnat pe interlocutorii săi să identifice o soluţie juridică pentru a asigura aplicarea deplină a drepturilor electorale. Încrederea alegătorilor în sistemul electoral este una fundamentală şi ea nu trebuie subminată. Într-o democraţie, voinţa electoratului trebuie respectată pe deplin.
Similare
RECOMANDĂRI