Secretariatul Parlamentului a refuzat să înregistreze o parte din pachetul antioligarhic propus de "ACUM"
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Secretariatul Parlamentului a refuzat să înregistreze o parte din pachetul antioligarhic propus de "ACUM"

Deputatul din partea Blocului ACUM, Sergiu Litvinenco, a anunţat că Secretariatul Parlamentului a refuzat să înregistreze o parte din pachetul antioligarhic semnat de cei 26 de deputaţi aleşi pe listele formaţiunii, anunţat la prima Şedinţă a Parlamentului.

Sergiu Litvinenco susţine că acest pachet conţine  2 proiecte de legi şi 5 proiecte de hotărâri ale Parlamentului şi că refuzul de a le înregistra ar reprezenta o încălcare a Constituţiei şi a Regulamentului Parlamentului. 

„Argumentul refuzului de a înregistra pachetul este uluitor - nu există conducerea Parlamentului, respectiv, nu are cine pune ”viza” pe proiecte. (...) Dar ca să vă convingeţi cât de ipocriţi sunt cei din Secretariatul Parlamentului, voi veni cu 2 exemple. După alegerile din 30.11.2014, Preşedintele Parlamentului a fost ales la 23 ianuarie 2015. În perioada dintre ziua alegerilor (30.11.2014) şi desemnarea Preşedintelui Parlamentului (23.01.2015), aceeaşi Direcţie generală documentare parlamentară a inregistrat… 18 proiecte de acte legislative. La fel s-a procedat şi în 2010 - speakerul a fost ales pe 30.12.2010, pe când Direcţia generală documentare parlamentară a inregistrat mai multe proiecte de acte legislative chiar si pe 28.12.2010. Această informatie este disponibilă pe site-ul Parlamentului”, a afirmat, pe Facebook, Sergiu Litvinenco. 

Menţionăm că aşa-numitul pachet de deoligarhizare propus de Blocul ACUM se referă la declaraţia Parlamentului cu privire la caracterul capturat al instituţiilor statului, proiectul privind anularea sistemului electoral mixt, adoptarea Legii Magnitsky şi demiterea mai multor conducători ai instituţiilor de stat (Procuratura Generală SIS, CEC, CNA etc.).

 

Similare
RECOMANDĂRI