Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Se subţiază rândurile Partidului Democrat. 30 de membri de partid anunţă aderarea la Pro-Moldova

Se subţiază rândurile Partidului Democrat. 30 de membri de partid, în mare parte consilieri locali şi raionali din Drochia, au semnat o declaraţie prin care anunţă că părăsesc PDM-ul şi aderă la grupul Pro-Moldova.

În declaraţia semnată, cei 30 de membri de partid îşi arată nemulţumirea faţă de actuala situaţie din Partidul Democrat.

„Noi, un grup de consilieri raionali şi locali, activişti ai PDM, din raionul Drochia, ne exprimăm dezacordul cu ultimele decizii ale conducerii formaţiunii şi anunţăm că părăsim rândurile Partidului Democrat. Suntem indignaţi de faptul că PDM nu mai poate fi considerat un partid proeuropean în contextul votului în Parlament pentru ratificarea creditului rusesc, care este o adevărată capcană pentru ţara noastră”, se arată în declaraţie.

Vicepreşedintele Partidului Democrat, Nicolae Ciubuc, susţine că această decizie era previzibilă după ce un deputat PDM a migrat la Pro-Moldova.

„Motivul invocat de ei îl pot cataloga drept pretext, motivul fiind de fapt altul şi mă refer aici la acţiunile sau presiunile care nu au încetat de la cei din Pro-Moldova. Amintesc că unul din cei care anterior a plecat la Pro-Moldova este domnul Padnevici şi probabil dânsul mai departe a ăntreprins acţiunile de rigoare ca să atragă chipa de consilieri. Pentru mine era cumva straniu de ce ei n-au făcut-o din start”, a spus NICOLAE CIUBUC, vicepreşedinte PDM.

Plecările din Partidul Democrat au început în luna februarie. Şase deputaţi în frunte cu Andrian Candu au anunţat că pleacă din partid şi urmează să formeze o nouă fracţiune parlamentară, grupul Pro-Moldova. În prezent, Pro Moldova este reprezentat de 8 deputaţi în Parlamentul de la Chişinău. Cea mai recentă plecare din PD este cea a deputatei Ruxanda  Glavan.
Similare
RECOMANDĂRI