Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Se clatină scaunele la Guvern. La nici o sută de zile de la învestirea Guvernului, unii miniştri ar putea fi demişi

La nici o sută de zile de la învestirea Guvernului, unii miniştri ar putea fi demişi. Avertismentul vine de la premierul Ion Chicu. Capetele ar putea cădea din cauza restanţelor la salarii, problemă semnalată la mai multe instituţii de stat. Acest lucru s-a produs nu din lipsă de bani ci pentru că unii angajaţi nu şi-au făcut bine treaba şi au uitat să trimită dispoziţiile de plată.

Premierul Ion Chicu spune că, în prezent, mai sunt angajaţi doar de la 2,3 instituţii care nu şi-au luat salariile.

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: „Motivul invocat că nu sunt bani este fals. Eu admit că vor mai fi contabili care vor prefera să se ducă de 8 martie pe 3 săptămâni în concediu sau la odihnă şi nu o să prezinte dispoziţiile de plată.”

Problema este în organizarea activităţii din ministere aşa că nu este exclus că vor urma demiteri la nivel înalt.

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: „Noi o să facem evaluarea respectivă la 100 de zile de activitate a acestui Guvern. Eu am întrebări faţă de toţi miniştrii. Este lipsă de disciplină în unele instituţii. Nu neapărat ministru este de vină dar odată ce ţi-ai asumat această răspundere, chiar dacă subalternul greşeşte, fii bun şi plăteşte.”

Aşa că acum la Ministerul Finanţelor a fost introdus un nou mecanism de monitorizare a achitării salariilor. În plus, se va încerca disciplinarea angajaţilor.

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: „De mai concediat, de mai sancţionat inclusiv şi miniştri. Eu pot să vă spun, iată de exemplu, teatrele care încă din vara anului trecut trebuiau să treacă la instituţii publice, nici până azi nu sunt organizate aşa cum trebuie. Avem universităţile care din 2013 trebuiau să treacă la autofinanţare şi în fiecare an se extinde termenul.”

Mai mult, premierul a precizat că, la sfârşitul lunii ianuarie, soldul în contul Trezoreriei de Stat era de 4,62 miliarde de lei. Reamintim că, săptămâna trecută, angajaţii Serviciului 112, dar şi a două instituţii teatrale din Chişinău, nu îşi primiseră salariile pentru luna decembrie 2019. După publicarea informaţiei în presă, banii au fost transferaţi în conturile salariaţilor.
Similare
RECOMANDĂRI