Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Scenariu demn de film în politica de la Chişinău, în jurul deputatului Ştefan Gaţcan

Scenariu demn de film în politica de la Chişinău. Fostul deputat PSRM, medicul Ştefan Gaţcan, care ieri a anunţat că aderă la Pro Moldova, azi şi-ar fi depus mandatul de deputat. Cel puţin asta reiese dintr-o postare a preşedintelui fracţiunii PSRM din Parlament. Corneliu Furculiţă a publicat o cerere, care ar fi semnată de Gaţcan, şi prin care fostul deputat PSRM anunţă că îşi depune mandatul. De cealaltă parte, liderii Pro Moldova spun că deputatul Gaţcan ar fi fost forţat să semneze cererea.

În cererea care ar fi semnată de Ştefan Gaţcan se menţionează că acesta renunţă la mandatul de deputat, începând cu data de 1 iulie. Documentul a fost postat pe pagina de facebook a liderului fracţiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiţă. De cealaltă parte, Andrian Candu, liderul Pro Moldova, spune că Ştefan Gaţcan ar fi fost presat să semneze documentul şi socialiştii l-ar fi forţat să-şi depună mandatul.

ANDRIAN CANDU, lider Pro Moldova: „Domnul Gaţcan, dimineata la ora 10 s-a pornit la comisia parlamentara din care face parte, fiindcă era un subiect foarte important legat de motiune, pe drum spre comisie a fost acostat de deputatii socialisti, luat si dus intr-un birou, vreo doua, trei ore a fost tinut acolo, noi n-am putut sa luam legatura cu dumnealui.

Deputaţii Pro Moldova spun că Gaţcan ar fi fost sechestrat şi adus la preşedinţie iar deputaţilor Pro Moldova le-a fost interzis accesul în clădire.

ANDRIAN CANDU, lider Pro Moldova: „Preşedintele nu mai este atât de ospitalier, dacă stau atâţia deputaţi şi urmează să mai vină încă colegi şi noi nu reuşim să intrăm în preşedinţie şi să vedem ce se întâmplă cu colegul nostru”.

La protestul de la preşedinţie, deputaţilor Pro Moldova li s-au alăturat şi deputaţii partidului politic Şor. În încercarea de afla dacă Gaţcan se află sau nu în clădire, parlamentarii au oprit şi controlat toate maşină care au ieşit din curtea instituţiei.

VLAD CEBOTARI, deputat Pro Moldova: „A fost sechestrat dnul Gaţcan, a fost întemniţat în clădirea prezidenţială, noi nu ştim ce e cu el, e sănătos, e viu. Nu ştim care e starea lui psihică. vrem să ne asigurăm că este bine şi că va fi scos viu de acolo. vrem sa ne asiguram ca nu iese vreun om. din pacate SPP nu ne permite acest lucru sunt deranjati si merg cu masina peste noi.

În timp ce deputatii Pro Moldova şi cei ai Partidului Politic Şor protestau în faţa instituţiei prezidenţiale, cerând eliberarea lui Gaţcan, fostul deputat a postat un mesaj video, filmat într-o vie, în care declară că este bine, sănătos şi că va disparea pentru o perioadă din spaţiul public.

Deputaţii Pro Moldova au reacţionat imediat şi spun că medical Gaţcan ar fi fost forţat să posteze un astfel de mesaj video.

SSINCRON: VLAD CEBOTARI, deputat Pro Moldova: „Domnul Gaţcan a fost dus pe câmpuri, si l-au impus sa scoata o declaratie in timp ce masina lui se afla in parcarea parlamentului. Vorbeste inca o data despre cum actioneaza pe ascuns”.

Dimineaţă, Ştefan Gaţcan a depus un denunţ la Procuratura Generală prin care reclamă hărţuirea, intimidarea şi şantajul la care a fost supus ieri, după ce şi-a anunţat plecarea din fracţiunea PSRM. Potrivit plângerii depuse la procuratură, Gaţcan ar fi fost intimidat de deputaţii PSRM, Corneliu Furculiţă şi Vlad Batrâncea pentru a semna cererea de depunere a mandatului de deputat. Socialiştii au refuzat deocamdată să comenteze acuzaţiile aduse de deputaţii Pro Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI