Rusia ameninţă cu „acţiuni de răspuns” la Legea anti-propagandă, adoptată în Republica Moldova
Sursa foto:Pagina de Rusia Vizualizari:

Rusia ameninţă cu „acţiuni de răspuns” la Legea anti-propagandă, adoptată în Republica Moldova

Moscova îşi rezervă dreptul de a veni cu acţiuni de răspuns la promulgarea în Republica Moldova a modificării Codului audiovizualului, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova. Potrivit oficialului, amendamentele interzic indirect retransmitrea unor programe de ştiri şi informativ-analitice şi ar discrimina în mod direct presa rusă.

De asemenea, Zaharova a acuzat partidul de guvernământ de la Chişinău de promovarea unor politici antiruseşti şi de îngrădirea dreptului la informaţie alternativă, informează Radio Chişinău cu referire la TASS.

„Forţele antiruseşti din Legislativul de la Chişinău au încălcat dreptul fundamental al populaţiei privind accesul liber la informare. Aceasta vorbeşte despre faptul că ţara se abate tot mai mult de la normele democratice”, afirmă ea.

Moscova consideră că această situaţie "necesită reacţia nu numai a unor astfel de instituţii internaţionale specializate ca OSCE", dar şi a altor structuri europene.

Proiectul de modificare a Codului Audiovizualului, cunoscut şi ca legea anti-propagandă, a fost semnat ieri de şeful Legislativului Andrian Candu, în calitate de preşedinte interimar. Proiectul interzice indirect retransmiterea pe teritoriul Republicii Moldova a programelor de televiziune şi radio cu conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic din Federaţia Rusă, iar Igor Dodon a refuzat repetat să semneze decretul de promulgare a legii.

Similare