Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România are un nou prim-ministru desemnat

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi seară că îl însărcinează pe Ludovic Orban, liderul PNL, cu formarea noului guvern. De altfel, şeful statului a venit însoţit la declaraţiile de la Palatul Cotroceni chiar de Ludovic Orban. Premierul desemnat şi-a prezentat priorităţile.

„Acum puţine zile a trecut moţiunea de cenzură şi a căzut guvernul PSD-ist şi e foarte bine aşa, fiindcă PSD-ul din 2017 încoace a avut 3 guverne care au dăunat grav României. Am decis să desemnez următorul prim-ministru al României în persoana domnului Ludovic Orban, preşedintele PNL,” a declarat Preşedintele României, câteva clipe în urmă.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a dorit mult succes, inspiraţie în formarea guvernului şi în negocierea votului pentru învestitură.

Ludovic Orban: „Vă mulţumesc pentru încrederea acordată, pentru a forma un guvern într-o situaţie dificilă pentru România. Sunt onorat să îmi asum această responsabilitate în numele PNL.”

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a fost demis pe 10 octombrie prin moţiune de cenzură, cu 238 de voturi, dintre cele 242 exprimate.
Similare
RECOMANDĂRI