Republica Moldova respectă suveranitatea şi integritatea teritorială a Spaniei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Republica Moldova respectă suveranitatea şi integritatea teritorială a Spaniei

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău reiterează poziţia sa cu privire la referendumul din Catalonia. Într-un comunicat de presă, este reiterată necesitatea respectării integrităţii teritoriale a Spaniei.

"Cu privire la referendumul din regiunea catalană, care a fost organizat în contradicţie cu prevederile constituţionale ale Spaniei, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene reiterează poziţia sa cu privire la necesitatea respectării principiului suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Regatului Spaniei. Ministerul face apel către toate părţile să se angajeze într-un dialog în baza cadrului constituţional spaniol în procesul de depăşire a crizei actuale", se spune în comunicat.

Spania traversează o gravă criză politică după refendumul organizat duminică în Catalonia. Potrivit politicienilor separatişti, 90% dintre alegători au votat pentru desprinderea de Spania. Liderul separatiştilor a solicitat medierea internaţională a disputei dintre Madrid şi Barcelona. 


 
Similare