Renato Usatîi susţine Guvernul Maiei Sandu: Dacă va fi nevoie, o să ieşim la proteste
Sursa foto:https://ru1.md/ Vizualizari:

Renato Usatîi susţine Guvernul Maiei Sandu: Dacă va fi nevoie, o să ieşim la proteste

Liderul Partidului Nostru şi actualul primar de Bălţi, Renato Usatîi, spune că dacă Guvernul Sandu va cădea, iar acţiunea va fi urmată de proteste ale Blocului ACUM şi societatea civilă, el împreună cu susţinătorii săi vor ieşi în stradă ca să apere democraţia.

“Vom lupta pentru binele oamenilor. În loc să conlucrăm cu guvernul pentru a clarifica mai multe lucruri ce ţin de bugetul local, de Fondul Rutier şi altele, noi astăzi intrăm în următorul haos. Declar oficial, nu le vom permite socialiştilor să-şi facă jocul cu democraţii fugari. Din partea Partidului Nostru, cu toţi cei opt primari de oraşe, zeci de primari de sate, cu mii de cetăţeni, dacă va fi nevoie, o să ieşim la proteste. Nu-i vom permite lui Igor Dodon să devină al doilea Plahotniuc”, a menţionat primarul oraşului Bălţi.

Usatîi a mai spus că la situaţia actuală nu s-ar fi ajuns dacă după votarea în Parlament a declaraţiei cu privire la recunoaşterea caracterului captiv al statului, în decursul a trei zile se numea un nou procuror, iar sistemul judecătoresc era curăţat de magistraţii corupţi.

Într-un live pe Facebook, Renato Usatîi a declarat că examinarea moţiunii de cenzură în Parlament a fost lăsată pe marţi nu pentru negocieri între PSRM şi ACUM, în vederea păstrării actualei coaliţii de guvernare, ci pentru cu totul alt scop.

“Faptul că se va vota marţi, ei au avut nevoie de încă o zi pentru a cumpăra deputaţi, nu pentru a negocia cu blocul ACUM cum să păstreze actualul guvern. Dodon are nevoie de 16 oameni. Atâţia nu vor fi, dar 10-12 deja sunt gata să-l susţină”, menţionează Usatîi.
Similare
RECOMANDĂRI