Renato Usatîi: Maia Sandu va comite o greşeală fatală, va desemna un candidat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Renato Usatîi: Maia Sandu va comite o greşeală fatală, va desemna un candidat

Preşedintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, se arată convins că şeful statului, Maia Sandu va desemna un candidat la funcţia de prim-ministru în această săptămână. Potrivit edilului de Bălţi, candidatul propus de Maia Sandu şi echipa sa guvernamentală, vor fi votaţi de PSRM şi de deputaţii fracţiunii Şor, abia din a doua tentativă, notează IPN.

„Dumneaei urmează să comită o greşeală fatală, în timpul apropiat. Din toate scenariile care s-au discutat la ei, vor adopta strategia înaintării unei persoane la funcţia de prim-ministru, cu program, cu principii şi valori. Asta este o capcană”, a spus Renato Usatîi în cadrul emisiunii  „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

Potrivit lui Renato Usatîi, coaliţia tacită PSRM-Şor va vota Cabinetul de Miniştri propus de Maia Sandu pentru a amâna alegerile parlamentare anticipate, iar până la următorul scrutin electoral vor face tot posibilul pentru a-i ştirbi imaginea preşedintelui ţării.

„Din prima dată nu va fi votat acest guvern, dar a doua oară, vă asigur, că va fi votat, deoarece socialiştii şi cei din „Pentru Moldova” şi-au pus scopul ca alegerile parlamentare să nu fie organizate mai degrabă de luna octombrie 2021. Aceste doua formaţiuni decid astăzi care va fi soarta Guvernului, va fi el sau nu va fi”, a mai adăugat Usatîi.

Mai mult, potrivit lui Renato Usatîi, persoana sa ar fi fost cea mai potrivită pentru a-i determina pe socialişti să nu voteze Guvernul propus de Maia Sandu.

„Eu n-am pretins să fiu prim-ministru, eu am pretins să fiu un candidat pe care socialiştii şi Şor vor avea frică să-l voteze. De două ori era să mă propună, să nu fiu acceptat şi mergem la anticipate şi abia după asta era să vorbim despre un guvern pentru 4 ani”, a declarat Renato Usatîi.

Preşedintele Maia Sandu a anunţat anterior, că în această săptămână va veni cu o soluţie pentru depăşirea impasului politic în care se află Republica Moldova, după demisia Guvernului Chicu. Între timp, preşedintele ţării a spus că aşteaptă ca Parlamentul să aprobe declaraţia privind necesitatea declanşării alegerilor parlamentare anticipate, propusă de PAS.
Similare
RECOMANDĂRI