Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reacţia Preşedinţiei la campania lansată de Pro Moldova împotriva şefului statului: Igor Dodon nu are de gând să cedeze

Grupul parlamentar PRO MOLODVA a lansat, astăzi, campania naţională de strângere de semnături pentru demiterea preşedintelui Igor Dodon. Liderul formaţiunii politice, Andrian Candu, îl acuză pe Igor Dodon de gestionarea proastă a crizei epidemiologice, de izolare pe plan internaţional şi de abatere de la parcursul european al ţării.

ANDRIAN CANDU, preşedintele grupului parlamentar "PRO MOLDOVA": „Astăzi echipa "PRO MOLDOVA"  lansează o campanie naţională de colectare de semnături pentru ca Dodon să plece. Să eliberăm ţara de acest dictator umflat de orgoliu şi aroganţă. Dodon este vinovat pentru sechestrarea cetăţenilor, care nu sunt de acord cu politica lui. Dodon este vinovat pentru corupţie şi minciună în faţa întregii ţări. Facem apel pentru toţi cei care aţi votat cu Dodon, în 2016, semnaţi pentru a vă retrage votul. Semnaţi online pe pagina noastră de internet "pleacă.com" sau la corturile noastre care în curând vor ajunge în localitatea dumneavoatră”.

Contactat de TVR MOLDOVA, şeful Serviciului de Presă a instituţiei prezidenţiale  a declarat că Igor Dodon nu are de gând să cedeze acestor şantaje.

CARMENA LUPEI, şef, Serviciul de Presă a Preşedinţiei: "Preşedinţia consideră că astfel de campanii nu sunt altceva decât o încercare disperată a grupurilor oligarhice din Parlament de a prelua din nou ţara în captivitate. La fel ca în urma cu un an, singura lor piedică în a face asta, este preşedintele Igor Dodon, care însă nu doar că nu are de gând sa cedeze acestor şantaje, dar este mai determinat ca oricând să acţioneze pentru ca Republica Moldova să nu ajungă din nou în mâinile oligarhilor."

Teodor Cârnaţ, specialist în Drept Constituţional, a explicat esenţa campaniei de colectare a semnăturilor.

TEODOR CÂRNAŢ, doctor habilitat în Drept Constituţional: „Strângerea semnăturilor din partea unui partid politic cu privire la revocarea din funcţie a preşedintelui s-ar putea numai din punct de vedere public, ca să arate parlamentarilor, care sunt reprezentaţii poporului, precum că, uitaţi-vă că, preşedintele în exerciţiu a încălcat legea, a încălcat Constituţia nu o singură data, că să-i convigă pe deputaţii să-l suspede şi în cele de urmă să fie organizat un referendum. Sau al doilea să propună Procuraturii ca să intenteze dosare penale, că uitaţi-vă că atâta lume este pentru revocarea din funcţie a lui Igor Dodon”.
Similare
RECOMANDĂRI