Reacţia PD: Iniţierea unui dosar penal pentru tentativa de uzurpare a puterii în stat este un atac asupra democraţilor, din partea guvernării
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reacţia PD: Iniţierea unui dosar penal pentru tentativa de uzurpare a puterii în stat este un atac asupra democraţilor, din partea guvernării

Partidul Democrat consideră că decizia de pornire a unui dosar penal pentru „pretinsa lovitură de stat” este una absolut ilegală şi „se înscrie perfect în acţiunile de hărţuire a reprezentanţilor democraţi şi în dorinţa noii puteri de a lovi în pluralismul politic prin scoaterea în afara legii a PDM”.

Într-un comunicat da presă, Partidul Democrat din Moldova condamnă „noul atac asupra sa din partea guvernării PSRM-ACUM, de această dată, prin utilizarea Procuraturii Generale, pe care au supus-o controlului politic”.

„Dovadă a faptului că decizia PG de a iniţia urmărirea penală, contrar deciziei anterioare a Procuraturii Generale, este şi afirmaţia liderului PPDA, Andrei Năstase, făcută tot astăzi, că insistenţa lui a dat roade şi a fost iniţiat dosarul penal, unul pe care PDM îl consideră exclusiv politic. Andrei Năstase a susţinut un briefing la acest subiect, iar invitaţia pentru presă a fost trimisă cu jumătate de oră înainte de a fi expediat comunicatul PG despre intentarea dosarului. Întreaga societate este martor a faptului că acţiunile procurorilor sunt anunţate din timp de politicienii de la guvernare, ceea ce e o încălcare flagrantă a statului de drept”, se spune în comunicat. 

De altfel reprezentanţii partidului spun că „din dorinţa orbitoare de răzbunare, guvernarea PSRM-ACUM intenţionează să persecute democraţii, până la scoaterea în afara legii a PDM, astfel ca principala formaţiune de opoziţie să nu poată participa la alegerile locale generale, dar şi la alegerile parlamentare anticipate în câteva circumscripţii”.

PDM aşteaptă ordonanţa PG de iniţiere a dosarului penal pentru a o ataca în instanţa de judecată, inclusiv pe motiv că această decizie este ilegală din perspectiva procedurii. 

De altfel, PD aminteşte că a lansat luni, 5 august, un apel adresat misiunilor diplomatice şi comunităţii internaţionale, în care a reclamat un şir de abuzuri şi presiuni ale noii guvernări.
 

Prin dispoziţia noului procuror general interimar, Procuratura a iniţiat o cauză penală pe faptul uzurpării puterii de stat


Andrei Năstase după ce Procuratura a dechis dosar penal pe faptul uzurpării puterii de stat: „Castelul din cărţi de joc construit de Plahotniuc începe să se prăbuşească!” 

Similare
RECOMANDĂRI