Reacţia lui Igor Dodon după ce a fost suspendat din funcţia de preşedinte al Republicii Moldova pentru a treia oară
Sursa foto:Facebook/Igor Dodon Vizualizari:

Reacţia lui Igor Dodon după ce a fost suspendat din funcţia de preşedinte al Republicii Moldova pentru a treia oară

Preşedintele Igor Dodon a recaţionat într-o postare pe o reţea de socializare, în urma deciziei Curţii Constituţionale de a-l suspenda din funcţie pentru a treia oară. Dodon declară că ceea ce face acum guvernarea cu ajutorul Curţii Constituţionale nu va trece fără consecinţe.

”După cum am promis, nu voi ceda în niciun caz în faţa guvernării. Nu voi accepta candidaturi compromise şi nu voi semna legi care contravin intereselor cetăţenilor. Ceea ce face acum guvernarea cu ajutorul Curţii Constituţionale nu va trece fără consecinţe”, a scris Dodon pe Facebook.

Potrivit lui, după alegerile parlamentare, vor fi schimbate şi reparate multe lucruri. ”Şi în Guvern, şi în Parlament, şi în Curtea Constituţională. Este inadmisibil ca cetăţenii care au jurat credinţă statului român să decidă politica statului moldovenesc. În ce priveşte legea anti-propagandă, aceasta constituie un abuz evident asupra libertăţii de informare a cetăţenilor Republicii Moldova. Este o cenzură bazată pe duble standarde, în stilul democraţilor, aflaţi la guvernare. De ce se trece cu vederea media care promovează deschis lichidarea statalităţii Republicii Moldova? Referitor la informarea cetăţenilor, există multe posibilităţi prin care ei vor putea avea acces la ştirile cenzurate politic”, precizeaza Igor Dodon.

Igor Dodon va fi suspendat temporar din funcţie pentru a treia oară dupa ce a refuzat repetat sa promulge Legea anti-propaganda. Curtea Constituţională a decis ca preşedintele Parlamentului sau premierul vor emite decretul de promulgare a legii, dupa refuzul repetat al preşedintelui.

Similare