Reacţia lui Andrei Năstase la decizia CCM: Decizia de astăzi se încadrează cu stricteţe în spiritul Constituţiei R. Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reacţia lui Andrei Năstase la decizia CCM: Decizia de astăzi se încadrează cu stricteţe în spiritul Constituţiei R. Moldova

Liderul Paridului Platforma DA, Andrei Năstase, a venit cu o reacţie la decizia de astăzi a CCM. "Decizia de astăzi a Curţii Constituţionale era previzibilă şi se încadrează cu stricteţe în litera şi spiritul Constituţiei Republicii Moldova. Cine se aştepta ca textul Constituţiei să fie din nou interpretat în contextul unor interese politice de moment s-a înşelat", spune el.

"Dacă în Constituţie scrie NU, tu, politician oportunist, de ce atentezi la ea bazându-te pe o închiouită matematică a voturilor? Din păcate, asistăm şi în această etapă a politicii moldoveneşti la modele discutabile de poziţionare faţă de textele esenţiale ale legilor care reglementează, din punct de vedere constituţional, societatea noastră. Iar acest lucru se întâmplă deoarece politicieni contextuali, populişti şi oportunişti,  încearcă să stoarcă pur şi simplu tot ce se poate din suma oportunităţilor care pot apărea pentru a face rost de beneficii în folosul partidelor lor sau în folosul unor candidaţi anume. Platforma DA a înterpelat Curtea Constituţională cu sesizări bine argumentate, redactate profesionist şi concludente pe teme care nu puteau fi trecute cu vederea. Cazul împrumutului neconstituţional accesat de Igor Dodon şi PSRM sau cazul amenzilor aplicate populaţiei în timpul stării de urgenţă sunt două exemple relevante care evidenţiază abordările noastre serioase şi constante faţă de societate şi faţă de drepturile şi libertăţile cetăţenilor", a spus Andrei Năstase.

El mai afirmă că decizia politicienilor de a alege calea corectă pentru rezolvarea crizei generalizate prin care trece Republica Moldova întârzie să fie asumată. "Se inventează şi se susţin mediatic, prin propagandă agresivă, soluţii imposibile, neconforme cu legile şi Constituţia Republicii Moldova, se caută pretexte, scuze şi închipuite motive pentru a nu se demite guvernul Chicu prin moţiune de cenzură şi pentru a nu se vota instalarea unui guvern pro-european, profesionist şi responsabil, asumat de Platforma DA şi susţinut de partenerii de dezvoltare, un guvern care poate livra soluţii imediate la sutele de probleme care reclamă acest lucru", a mai spus el.

 
Similare
RECOMANDĂRI