Reacţia blocului ACUM la invitaţia făcută de PSRM şi o eventuală coaliţie cu socialiştii
Sursa foto:radiochisinau.md Vizualizari:

Reacţia blocului ACUM la invitaţia făcută de PSRM şi o eventuală coaliţie cu socialiştii

Blocul ACUM „rămâne consecvent angajamentului de eliberare a statului din captivitate” şi susţine că pentru asta nu este nevoie de crearea unei coaliţii cu PSRM. Cel puţin asta se spune într-o declaraţie făcută publică acum câteva minute de blocul ACUM, după ce PAS şi Platforma Da au fost invitate, din nou, la discuţii de socialiştii.

„În contextul invitaţiei lansate astăzi de către fracţiunea parlamentară PSRM, Blocul ACUM rămâne consecvent angajamentului de eliberare a statului din captivitatea regimului oligarhic. Precizăm că Blocul ACUM rămâne deschis în continuare pentru discuţii pe marginea pachetului de iniţiative legislative de dezoligarhizare a statului, inclusiv anularea sistemului electoral mixt, fapt ce nu necesită crearea unei coaliţii de guvernare cu PSRM. Aceste discuţii cu fracţiunea PSRM sunt posibile pe platforma parlamentară transparentă şi dacă există un angajament public ferm din partea PSRM în vederea demontării actualului regim mafiot.
 
Pentru realizarea celor menţionate mai sus, Blocul ACUM cere în mod repetat reluarea de urgenţă a şedinţei Parlamentului şi revenirea în cadrul legal şi constituţional. În acest sens, Blocul ACUM a înregistrat cererea adresată deputatului fracţiunii PSRM, domnul Eduard Smirnov, împuternicit să prezideze şedinţa de constituire a Parlamentului, întreruptă deliberat, pe o perioadă nedeterminată”, se spune într-o declaraţie a blocului ACUM.

Amintim că, după ce ieri au refuzat să meargă la discuţii privind pachetul de legi antioligarhice cu blocul ACUM, PSRM au invitat, din nou, pe cei din ACUM la discuţii. 

Ping pong de invitaţii. PSRM cheamă din nou la discuţii blocul ACUM

Similare
RECOMANDĂRI