Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Raport: În campania electorală au fost semnalate cazuri grave de hărţuire sexuală a femeilor care au candidat

Şapte femei din Republica Moldova au fost ucise în bătaie, în acest an, de către soţi sau concubini. Statisticile sunt îngrijorătoare, iar numărul victimelor este tot mai mare. Violenţa asupra femeilor se răsfrânge nu doar în viaţa privată, dar şi în cea politică şi publică.

Potrivit unui raport realizat de Platforma pentru Egalitate de Gen, în campania electorală pentru alegerile locale 2019, au fost semnalate cazuri grave de hărţuire sexuală a femeilor care au candidat la funcţia de primar.

„52% dintre femeile candidate au fost supuse unui act de violenţă în timpul campaniei electorale. Este un număr impunător şi mai ales din considerentul în care doar 15% din aceste femei au reclamat actele de violenţă în timpul campaniei electorale”, spune Nina Lozinschi, secretar general PEG. 

„Au fost câteva cazuri de hărţuire sexuală gravă în public a candidatelor, în special cazul afişelor denigratoare din Străşeni. De asemenea, o altă manifestare repetitivă au fost discurcurile, inclusiv gesturile până la agresiunea fizică a unui candidat”, spune Olga Bîtcă, preşdintele PEG.

Doar în 2019, peste 500 de femei din Republica Moldova au fost victime ale violenţei în familie. Printre ele şi 55 de minore. Pentru şapte femei, loviturile soţilor sau concubinilor au fost fatale.
Similare
RECOMANDĂRI