PSRM „susţine” abordarea pe care a avut-o Igor Dodon la tribuna ONU şi „regretă” reacţiile partenerilor
Sursa foto:Preşedinţia R. Moldova Vizualizari:

PSRM „susţine” abordarea pe care a avut-o Igor Dodon la tribuna ONU şi „regretă” reacţiile partenerilor

Partidul Socialiştilor susţine şi împărtăşeşte „pe deplin abordarea rezonabilă, constructivă şi echilibrată” faţă de situaţia politică externă în care se află astăzi ţara noastră, reprezentată de Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, de la tribuna ONU.

Într-un comunicat de presă, socialiştii menţionează că pentru prima dată, şeful statului nostru, în adresarea sa către comunitatea internaţională, „a vorbit despre interesele întregii ţări şi a întregului popor, fără divizări pe criterii geopolitice”.

Ce ţine de reacţiile partenerilor de coaliţie, care s-au disociat de mesajul lui Igor Dodon, şi şi-au manifestat dezacordul cu cele spuse de către şeful statului de la tribuna ONU, PSRM spune că regretă faptul că „unii dintre parteneri încearcă din nou să folosească geopolitica în problemele care necesită o abordare prudentă şi minuţioasă”.

„Republica Moldova va avea succes dacă noi nu vom încălca echilibrul politic fragil pe care am putut să-l creăm în iunie curent. Doar o politică echilibrată şi interacţiunea cu toţi partenerii externi vor contribui la dezvoltarea ţării noastre şi la creşterea bunăstării cetăţenilor noştri.

Amintim că joi, Igor Dodon a ţinut un discurs de la tribuna ONU, în care a  cerut recunoaşterea de facto a statutului neutralităţii Republicii Moldova şi a salutat iniţiativa Rusiei de a relua procesul de distrugere a muniţiilor de la Cobasna, însă a evitat să ceară direct Rusiei retragerea trupelor militare din strânga Nistrului. 
 

Declaraţie oficială: PAS îşi exprimă dezacordul faţă de poziţia „incoerentă şi incosecventă” a lui Dodon privind trupele militare din Transnistria

 

VIDEO. UPDATE. Igor Dodon, de la tribuna ONU, salută iniţiativa Rusiei de a relua procesul de distrugere a muniţiilor de la Cobasna
 

Politolog: Discursul preşedintelui Dodon de la ONU a însemnat promovarea unor teze geopolitice favorabile Rusiei

 

Deputaţi, despre discursul lui Igor Dodon la ONU: Este poziţia doar a şefului statului

Similare
RECOMANDĂRI