PSRM şi Pentru Moldova nu merg la consultările iniţiate de preşedintele R. Moldova
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

PSRM şi Pentru Moldova nu merg la consultările iniţiate de preşedintele R. Moldova

Deputaţii din Partidul Socialiştilor, dar şi cei din Platforma parlamentară Pentru Moldova, din care face parte şi fracţiunea Partidului Şor, nu vor merge astăzi, 26 martie, la consultările iniţiate de preşedintele ţării, Maia Sandu. Despre aceasta au anunţat reprezentanţii formaţiunilor în plenul Parlamentului.

„Fracţiunea socialiştilor este invitată la 15.30 la consultări la Preşedinţie. Ţin să aduc la cunoştinţă doamnei preşedinte că astăzi sunt lucrările Parlamentului, este şedinţă ordinară, avem o agendă, care va dura mult peste ora 15.30. De aceea, solicităm Preşedinţiei să numească altă dată a consultărilor”, a declarat liderul fracţiunii PSRM, Corneliu Furculiţă, potrivit IPN.

„Din câte vedem, astăzi ordinea de zi este plină de întrebări care au fost amânate deja de câteva ori, dar credem că cetăţenii aşteaptă totuşi ca noi, deputaţi, să lucrăm asupra acţiunilor concrete. Şi având în vedere că Platforma Pentru Moldova şi fracţiunea Partidului Şor a reconfirmat planurile noastre şi poziţia că avem majoritate în Parlament şi candidatul nostru la funcţia de prim-ministru, credem totuşi că aceste consultări pot fi de prisos sau mutate pentru o altă dată, când nu este zi de lucru la deputaţi”, a spus secretara fracţiunii Partidului Şor, Marina Tauber.

Aceasta a mai propus ca şefa statului să fie invitată la Parlament, dacă mai este nevoie de consultări. „Anunţăm că la ora 13.00 noi nu vom fi gata să mergem la aceste consultări. Dacă o să fie organizate în altă zi sau în alte circumstanţe, atunci noi, ca de obicei, desigur vom accepta această invitaţie”, a mai spus deputata.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a invitat pentru astăzi, 26 martie, la consultări grupurile parlamentare. Aceasta după ce, ieri, şedinţa în plen a Parlamentului nu a întrunit cvorumul pentru a pune în discuţie cererea premierului desemnat Igor Grosu privind aprobarea listei Cabinetului de miniştri şi programul de guvernare. Aceasta a fost a doua tentativă eşuată de numire a Guvernului plenipotenţiar, prima tentativă consumându-se în data de 11 februarie. Republica Moldova are un guvern în demisie deja de trei luni.
Similare
RECOMANDĂRI