PSRM şi ACUM, dispuşi să mai poarte negocieri în acest weekend
Sursa foto:stiri.md Vizualizari:

PSRM şi ACUM, dispuşi să mai poarte negocieri în acest weekend

Partidul Socialiştilor şi blocul ACUM sunt disponibili să mai poarte negocieri în acest weekend referitor la iniţiativa de asumare de răspundere pe care a înaintat-o Guvernul Sandu în Parlament privind modificarea Legii Procuraturii. Despre aceasta au anunţat vicepreşedintele Parlamentului, deputatul PPDA, Alexandru Slusari şi deputatul socialist Grigore Novac.

Deputatul socialist susţine că este reală situaţia în care, dacă Guvernul Sandu îşi retrage iniţiativa de asumare a răspunderii, PSRM îşi retrage moţiunea de cenzură. „Acest lucru este real şi noi ne aşezăm la masa de negocieri şi începem reforma justiţiei. Astfel, noi suntem gata să oferim ajutor, sfaturi”, a declarat Novac în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21.

Socialistul spune că, după eventuala cădere a Guvernului, PSRM va propune blocului ACUM o nouă colaborare, într-o formă nouă.

Alexandru Slusari susţine că despre alegerile anticipate s-a vorbit în contextul în care scrutinul ar fi un preţ pentru reforma justiţiei. „Dacă acesta este un preţ pentru reforma justiţiei şi nu există altă soluţie, noi suntem gata să mergem pe orice variantă şi eu cred că aceasta va fi o poziţie solidară a tuturor deputaţilor blocului. Noi înţelegem de minune după două campanii electorale într-un singur an ce înseamnă alegeri anticipate. Nu noi vrem alegeri, noi dorim reforma justiţiei. Nu noi am înaintat moţiunea de cenzură, nu noi vom vota cu democraţii pentru această moţiune şi nu noi răspundem pentru aceste anticipate”, a declarat deputatul PPDA.

Deputatul spune că în cadrul blocului ACUM nu s-a discutat încă posibilitatea unor noi negocieri cu PSRM după demiterea Guvernului, însă Alexandru Slusari spune că îşi imaginează cu greu o asemenea situaţie. „Această moţiune de cenzură duce ţara într-o situaţie foarte dificilă”, a adăugat Slusari.

Totodată, vicepreşedintele Parlamentului a declarat că Andrei Năstase nu va fi înaintat în nicio situaţie în calitate de candidat la funcţia de procuror, aşa cum se speculează din partea socialiştilor.
Similare
RECOMANDĂRI