PSRM se aşteaptă la o campanie electorală dură
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PSRM se aşteaptă la o campanie electorală dură

PSRM se aşteaptă la o campanie electorală dură şi spune că este pregătit de ea. Partidul Socialiştilor va avea reprezentanţi în fiecare secţie de votare şi observatori care vor monitoriza desfăşurarea votului în ziua alegerilor.

„Ca partid, ne dorim ca aceste alegeri să fie corecte, echidistant reflectate de mass-media, iar partidele politice să se alinieze la acel cod de conduită în campanie pe care l-am subsemnat”, a declarat lidera PSRM, într-o conferinţă de presă. Referindu-se la candidaţii PSRM pentru circumscripţiile uninominale, Zinaida Greceanîi a spus că 46 dintre ei au şi prezentat listele cu semnături. În total au fost colectate aproximativ 35 de mii de semnături.

Potrivit lui Ion Ceban, secretar ideologic al partidului, membrii PSRM sunt pregătiţi pentru alegeri şi se aşteaptă la intimidări. „Nu am mai avut aşa ceva până acum. Ne aşteptăm cu intimidări şi altceva. Aceste lucruri vor fi făcute de cei care vor să-şi păstreze fotoliile”.

Socialistul a mai menţionat că departamente speciale vor monitoriza cum se comportă în campania electorală şi la alegeri contracandidaţii electorali, dar şi mass-media, pentru a veghea ca să nu fie încălcată legislaţia electorală. Ion Ceban mai spune că PSRM a semnat deja declaraţia de răspundere în domeniul finanţării grupurilor de iniţiativă pentru susţinerea candidaţilor la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

În cel mai scurt timp, reprezentantul PSRM la CEC va semna declaraţia de conduită privind condiţiile şi modul de susţinere financiară, materială, nematerială a candidaţilor în campania electorală pentru alegerile parlamentare şi referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019.

Maxim Lebedinschi, reprezentant al PSRM cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală, a declarat că, încă înainte de începerea campaniei electorale, au fost constatate încălcări ale legislaţiei electorale de către unele partide, candidaţi sau potenţiali candidaţi la alegeri. Acestea se referă la utilizarea resurselor administrative de unii concurenţi electorali, dar şi la admiterea în cursa electorală a persoanelor care fie au fost condamnate penal, fie se află sub urmărire penală pe diferite capete de acuzare.

Maxim Lebedinschi a mai adăugat că unii concurenţi folosesc imaginea persoanelor străine în acţiunile de agitaţie electorală, fapt ce constituie temei de excludere din campania electorală. De asemenea, a fost sesizată apariţia clonelor candidaţilor, inclusiv înaintaţi de PSRM, dar şi folosirea televiziunii naţionale în interesul unui candidat, fapt care va fi sesizat la CCA.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat PSRM pe 2 ianuarie. Formaţiunea are 54 de candidaţi pe lista naţională.

Înregistrarea candidaţilor în circumscripţiile uninominale continuă,  transmite IPN.
 
Similare
RECOMANDĂRI