PSRM reacţionează la decizia Blocului ACUM.  "Nu vedem sensul creării grupelor de lucru şi continuarea discuţiilor sterile"
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PSRM reacţionează la decizia Blocului ACUM. "Nu vedem sensul creării grupelor de lucru şi continuarea discuţiilor sterile"

Deputatul PSRM Vlad Batrîncea a venit cu o reacţie la decizia Blocul ACUM de a propune crearea unui grup de lucru cu socialiştii. „Atât timp cât reprezentanţii conducerii blocului ACUM nu sunt disponibili să discute condiţiile iniţiale de la care pot porni negocieri privind crearea coaliţiei de guvernare şi guvernului de coaliţie, nu vedem sensul creării grupelor de lucru si continuarea discuţiilor sterile care au mai avut loc în trecut”, a scris Batrîncea pe contul său de Facebook.

"Decizia Consiliului Republican al PSRM din 12 aprilie 2019 specifică clar condiţiile în baza cărora noi, socialiştii, sîntem gata să formăm majoritate parlamentară, să facem coaliţie, să votăm guvernul şi programul de guvernare.

Atât timp cât reprezentanţii conducerii blocului ACUM nu sînt disponibili să discute condiţiile iniţiale de la care pot porni negocieri privind crearea coaliţiei de guvernare şi guvernului de coaliţie nu vedem sensul crearii grupelor de lucru si continuarea discutiilor sterile care au mai avut loc in trecut."

Acesta a învinuit reprezentanţii partidelor din Blocul ACUM de egoism politic "insistă pe această formulă inexistentă în lume, când o formaţiune politică obţinând a treia poziţie după numărul de mandate în parlament solicită să fie votat speakerul şi prim-ministrul îmrepună cu întreg guvernul din partea acestei farcţiuni, la fel ca şi agendei pe care o propun doar blocul ACUM, fără a ţine cont de propunerile PSRM şi votanţilor săi", dar şi de iresponsabilitate după părerea socialiştilot, încercând să evite creaea unei coaliţii funcţionale de guvernare cu Partidul Socialiştilor.

Deputatul socialist a amintit că mai sunt aproape 2 luni până la începerea procedurii de dizolvare a Parlamentului, astfel, "le recomandăm şi cerem deputaţilor din partea blocului ACUM să dea dovadă de responsabilitate faţă de ţară şi cetăţenii Republicii Moldova şi să începem procedura de crearea a majorităţii parlamentare, coaliţiei stabile de guvernare, unui guvern deplin funcţional şi progam guvernamental agreat şi aprobat de ambele părţi," se arată în mesajul scris de Batîncea. 

Amintim că în urma discuţiilor din cadrul Consiliului Politic al blocului ACUM, care s-a convocat astăzi, ACUM a hotărât că încă nu face coaliţii. Deputaţii ACUM au propus deputaţilor socialişti să formeze un grup de lucru pentru a analiza iniţiativele legislative propuse de ACUM şi de PSRM.

PSRM insistă pe o coaliţie. Igor Dodon: „Niciun fel de Guvern minoritar”

Similare
RECOMANDĂRI