Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PSRM, PAS, PDM şi PPDA ar accede în Parlament, dacă duminică ar avea loc alegeri

Doar patru formaţiuni politice ar ajunge în Parlamentul din Republica Moldova, dacă duminică ar avea loc alegeri. Cel puţin asta arată datele unui nou sondaj de opinie realizat de către Institutul Republican Internaţional din SUA. Partidele care ar ajunge în legislativ sunt PSRM, PAS, PDM şi PPDA.

Deşi lider din nou în sondaje, Partidul Socialiştilor este, conform sondajului,  în descreştere, înregistrând puţin peste 30% din opţiunile respondenţilor. Acesta este urmat de PAS, votat de 15% dintre participanţii la sondaj, dar şi de PPDA, şi PDM, care ar acumula câte 8%. Sub pragul electoral rămân comuniştii, pentru care ar vota doar 3% dintre cetăţeni. La acelaşi scor mic este şi Partidul "Şor". Liberalii ar obţine doar un procent, iar liberal-democraţii – mai puţin de unu la sută.

Încrederea cetăţenilor în partide:
PSRM - 32 %
PAS - 15 %
PD - 8 %
PPDA  - 8 %

Printre liderii politici din Republica Moldova care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetăţenilor se numără: Preşedintele Igor Dodon, cu 50% alături de Andrei Năstase, Maia Sandu şi Zinaida Greceanîi cu aproape 40%. Premierul Pavel Filip şi Vladimir Voronin, depăşesc puţin 30% din opţiunile cetăţenilor care au participat la sondaj.

Încrederea cetăţenilor în politicieni:
Igor Dodon - 50 %
Andrei Năstase – 39 %
Maia Sandu – 38 %
Zinaida Greceanîi – 37 %
Pavel Filip – 33 %
Vladimir Voronin – 32 %

Sondajul a fost realizat în perioada 21 mai – 18 iunie pe un eşantion de 1.517 persoane. Marja de eroare este de plus-minus 2,5%.
Similare
RECOMANDĂRI