POLITIC

PSRM despre o eventuală susţinere a unui guvern condus de Andrei Năstase

post-img

Socialiştii sunt deschişi să participe la discuţii dacă deputaţii din Partidul Platforma DA vor dori să iniţieze aceste discuţii cu PSRM privind o eventuală susţinere a unui guvern condus de Andrei Năstase.Despre acest lucru a declarat deputatul PSRM, Grigore Novac, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR MOLDOVA.

„Noi nu am examinat posibilitatea votării sau nevotării guvernului Năstase, nu am avut discuţii. CCM a spus foarte clar că ne-a pus toţi pe pauză, toţi stau pe loc aştetăm decizia Curţii Constiţuţionale (n.r. ce a fost pronunţată în data de 23 februarie). Dacă cei din Platforma DA vor dori să iniţieze discuţii, noi suntem deschişi. Trebuie să vedem ce propun ei, care e opţiunea lor pe termen lung sau scurt. Mult depinde de program, viziune, garitura de miniştri care vin”, a spus Grigore Novac.

Totodată, Grigore Novac a spus că Mariana Durleşteanu rămâne, în continuare, candidatul PSRM, Partidul Şor şi cel al Pentru Moldova la funcţia de premier. „Înaintarea Marianei Durleşteanu nu a anulat-o nimeni. Evident că rămâne”, a spus el.

Prezent în cadrul aceleeaşi emisiuni, deputatul Partidului Platforma DA, Dinu Plîngău, a declarat că formaţiunea pe care o reprezintă a desemnat trei persoane care urmează să poarte discuţii cu forţele politice pentru depăşirea crizei politice. „Forţele politice trebuie să înceapă un dialog şi cele extraparlamentare, de asemenea să fie incluse în aceste discuţii, trebuie să ieşim din impas, din partea biroului politic au fost desemnate trei persoane care să meargă să iniţieze aceste discuţii cu forţele proeuropene, în primul rând cu PAS. Vrem să vedem dacă putem să ajungem la un numitor comun cu partidele proeuropene. Oferta noastră este una simplă- aceste partide îşi pot asuma un guvern minoritar şi am evita instalarea unui guvern votat cu Partidul Şor”, a spus el.

Totodată, Dinu Plîngău a menţionat că Partidul Platforma DA are şi soluţia pentru declanşarea alegerilor anticipate. „La anticipate ajungem prin consens - instalezi un guvern minoritar ce să îşi asume rezolvarea problemelor, dacă este voinţă consensuală între forţe politice Palament, deputaţii timp de trei luni de zile nu adoptă niciun act şi merge în alegeri, cu garanţia că guvernul nu deviază de la principile de bază”, a spus Dinu Plîngău.

„Noi am avut astfel de guverne minoritare, noi suntem cu ideea că cineva trebui esă guverneze ţara”, a menţionat deputatul PSM, Grigore Novac.