Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Protest în faţa Ambasadei ruse la Chişinău. La mulţi ani dar plecaţi acasă

La mulţi ani dar plecaţi acasă. Este mesajul pe care l-au avut un grup de cetateni pentru Federaţia Rusă care-şi marchează astăzi Ziua Naţională.

Au protestat în faţa Ambasadei ruse din Chişinău şi au cerut conducerii de la Kremlin să-şi retragă militarii din regiunea transnitreană. Protestatarii au instalat şi un cort pe care au desenat harta regiunilor unde Rusia este acuzată de ocupaţie. Între timp, preşedintele Igor Dodon i-a transmis un mesaj de felicitare omologului său Vladimir Putin.

Asta au scandat în faţa Ambasadei Rusiei din Chişinău un grup de unionişti care au decis să-i ureze Federaţiei Ruse un altfel de "la mulţi ani". Au fluturat în faţa misiunii diplomatice, drapelele ţărilor în care Rusia este acuzată de ocupaţie.

La protest s-au alăturat şi câţiva combatanţi din conflictul de pe Nistru. Ei au cerut Federaţiei Ruse să-şi retragă Armata a 14-a din regiunea transnistreană pentru că staţionează ilegal în estul Republicii Molddova încă din 1992. Protestatarii au atenţionat autorităţile că forţele separatiste şi Grupul Operativ de Trupe Ruse pregătesc noi antrenamente militare pe Nistru.

Organizatorii protestului au lăsat în faţa ambasadei şi un cort pe care este desenată harta regiunilor ocupate de Rusia.

12 iunie este Ziua Naţională a Federaţiei Ruse. Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon l-a felicitat pe omologul său rus, pe o reţea de socializare, in numele întregului popor. I-a transmis urări de pace, fericire, bunăstare şi bună înţelegere şi a declarat că Federaţia Rusă este un important partener strategic al Republicii Moldova.
 
Similare