Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Propunerea PSRM la funcţia de premier, Mariana Duleşteanu afirmă că se gândeşte să părăsescă Londra, pentru a se implica în politica de la Chişinău

Deşi a fost candidatul socialiştilor la funcţia de prim-ministru, Mariana Durleşteanu critică acum majoritatea PSRM-Şor şi optează pentru declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. Mai mult, fostul ministru al Finanţelor în perioada guvernării comuniste, nu exclude că la viitoarele alegeri se va răgăsi pe listele unui partid, fără să ofere mai multe detalii.

Într-un interviu acordat postului de Radio Europe Liberă, Mariana Dulreşteanu precizează că acordul ei de a accepta candidatura la şefia Guvernului a ajutat-o să înţeleagă cât de falsă este clasa politică de la Chişinău.

MARIANA DURLEŞTEANU, propunerea PSRM la funcţia de premier: „Cred că această clasă politică este un absurd al politicii moldoveneşti, căci a adus pur şi simplu societatea la dezbinare, cred că ar fi bine să plece şi să facem alegeri anticipate. Să chemi acum oamenii la alegeri este grav, dar nu este inadmisibil.”

Durleşteanu a mai spus că s-a retas din jocul politic al majorităţii parlamentare, întrucât guvernarea nu i-a acceptat condiţiile. Durleşteanu afirmă că a cerut exluderea deputaţilor Şor şi a celor implicaţi în frauda bancară din lista deputaţilor care îi susţin candidatura. O altă condiţie a fost libertatea de a-şi crea o echipă de miniştri tehnocraţi. După experienţa recentă, Mariana Duleşteanu afirmă că se gândeşte să părăsescă Londra, pentru a se implica în politica de la Chişinău.

MARIANA DURLEŞTEANU, propunerea PSRM la funcţia de premier: „Sunt în discuţii, dar nu exclud că poate voi merge cu o echipă de profesionişti, încă o dată, oameni corecţi, oameni responsabili, înţeleg că termenul este foarte scurt şi este foarte greu să te lansezi în politică în câteva luni.”

După tentativa eşuată de votare a Guvernului Gavriliţa, deputaţii PSR-Şor au format o majoritatea parlamentară şi i-au cerut preşedintelui Maia Sandu să o desemneze candidat pe Mariana Durleşteanu. Doar că în ziua în care şeful statului urma să semneze decretul, Durleşteanu a anunţat că s-a răzgândit şi că nu se mai vrea să fie premier.
Similare
RECOMANDĂRI