Promo-LEX: Diaspora va putea vota la parlamentare atât în baza paşaportului, cât şi în baza buletinului de identitate
Sursa foto:Moldova Times Vizualizari:

Promo-LEX: Diaspora va putea vota la parlamentare atât în baza paşaportului, cât şi în baza buletinului de identitate

Promo-LEX susţine introducerea modificărilor în Codul electoral prin care se permite participarea la alegeri în afara Republicii Moldova cu orice act de identitate care confirmă statutul de cetăţean al Republicii Moldova, adică atât în baza paşaportului, cât şi în baza buletinului de identitate.

Potrivit unui comunicat de presă,  Promo-LEX susţine orice iniţiativă legislativă orientată spre asigurarea cât mai plenară a libertăţii alegătorilor de a-şi exprima voinţa. Organizaţia este de părere că modificările înaintate cu titlu de iniţiativă legislativă de către un grup de deputaţi din Parlamentul Republicii Moldova au misiunea de a asigura o implicare cât mai activă şi largă a cetăţenilor Republicii Moldova cu drept de vot aflaţi în ziua votării peste hotare.

Totodată, menţionează Promo-LEX, luând în considerare că alegătorilor li se garantează drepturi electorale depline, indiferent de locul domiciliului acestora, ar fi bine ca cetăţenii stabiliţi permanent sau temporar peste hotare, să aibă dreptul să doneze, să susţină, un anumit partid politic, grup de iniţiativă sau concurent electoral, la fel ca şi cetăţenii care sunt stabiliţi în Republica Moldova.

Experţii asociaţiei sunt de părere că modificările propuse în proiectul de lege supus expertizei, prin spiritul lor, au misiunea de a asigura o implicare cât mai activă şi largă a cetăţenilor Republicii Moldova cu drept de vot aflaţi în ziua votării peste hotare. 
Similare
RECOMANDĂRI