Pro-rusul Igor Dodon l-a felicitat pe Vladimir Zelensky cu victoria la prezidenţialele din Ucraina
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pro-rusul Igor Dodon l-a felicitat pe Vladimir Zelensky cu victoria la prezidenţialele din Ucraina

Preşedintele Igor Dodon i-a adresat un mesaj de felicitare lui Volodimir Zelenski „cu prilejul victoriei convingătoare obţinute în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Ucraina”.

„Sunt convins că activitatea sa în cea mai înaltă funcţie din stat va contribui la prosperarea în continuare a Ucrainei în beneficiul poporului său. Îmi exprim speranţa că relaţiile seculare de bună vecinătate dintre popoarele şi ţările noastre, bazate pe cooperare constructivă şi înţelegere reciprocă, vor continua să se dezvolte şi să se consolideze cu succes”, scrie şeful statului într-un mesaj publicat de Preşedinţie.

Igor Dodon şi-a exprimat speranţa că în cel mai scurt timp va fi posibilă o întrevedere pentru a discuta agenda relaţiilor bilaterale.

În Ucraina, duminică, a avut loc al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, iar după procesarea a peste 96% din procesele verbale, învingător a ieşit comediantul Volodimir Zelenski. Conform datelor Comisiei Electorale Centrale a Ucrainei, Volodimir Zelenski a acumulat peste 73% din sufragii, ceea ce înseamnă 12,5 milioane de voturi. Pentru contracandidatul său, fostul preşedintele al Ucrainei, Petro Poroşenco, au votat peste 24% din alegători. Pes
Similare
RECOMANDĂRI