Pro Moldova anunţă o declaraţie prin care face apel către partenerii de dezvoltare să suspende orice dialog cu actuala guvernare până la clarificarea cazului lui Ştefan Gaţcan
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pro Moldova anunţă o declaraţie prin care face apel către partenerii de dezvoltare să suspende orice dialog cu actuala guvernare până la clarificarea cazului lui Ştefan Gaţcan

Grupul parlamentar Pro Moldova anunţă înregistrarea în Parlament a unei Declaraţii privind împiedicarea prin presiune a exercitării mandatului de deputat, prin care condamnă atentatele asupra exercitării mandatului lui Ştefan Gaţcan. Cei din Pro Moldova insistă pe crearea unei comisii de anchetă care să investigheze toate circumstanţele în care a fost implicat Ştefan Gaţcan în ultimele zile.

Aceştia spun că ieşirea din situaţie şi atingerea unui final în această situaţie este întoarcerea lui Ştefan Gaţcan în Parlament, iar orice act sau declaraţie făcută de Ştefan Gaţcan, în lipsa acestuia, va fi considerată a fi obţinută prin constrângere  fizică şi psihică şi se consideră nulă.

De asemenea, Pro Moldova face apel către partenerii de dezvoltare să suspende orice dialog cu actuala guvernare până la clarificarea cazului lui Ştefan Gaţcan.


TVR MOLDOVA aminteşte că la 30 iunie, Ştefan Gaţcan a anunţat că părăseşte fracţiunea parlamentară a PSRM pentru a se alătura grupului Pro Moldova.  Câteva ore mai târziu, Pro Moldova a anunţat într-un comunicat de presă că, „au început ameninţările şi controalele la clinica privată fondată de Ştefan Gaţcan”. Deputaţii PSRM au protestat în faţa clinicii private pe care a fondat-o Ştefan Gaţcan, aducând o coroană, dar şi în faţa casei deputatului. Mai mult, deputatul a fost oprit forţat în trafic, fiind hărţuit şi ameninţat, spun cei din Pro Moldova.

Totul a luat o altă întorsătură a doua zi dimineaţa, când PSRM a anunţat într-un comunicat de presă că Ştefan Gaţcan a participat la şedinţa fracţiunii parlamentare a socialiştilor, că şi-a depus mandatul de deputat şi că va rămâne în echipa PSRM. „Fracţiunea PSRM a luat act de această decizie şi l-a încurajat pe Ştefan Gaţcan să participe cât mai activ în viaţa Partidului Socialiştilor”, se spune în comunicatul PSRM. 

De cealaltă parte, deputaţii Pro Moldova au afirmat că Ştefan Gaţcan a fost „sechestrat de un grup de deputaţi socialişti şi obligat să semneze cererea de demisie”. De asemenea, cei din Pro Moldova au fost azi la sediul Preşedinţiei, afirmând că deputatul Gaţcan se află acolo, în contextul în care deputatul nu răspundea la apeluri de mai multe ore. Într-un final, Ştefan Gaţcan a postat un video, lângă o vie, în care a declarat că nu este sechestrat, „totul este ok... am nevoie de reabilitare”.

Ulterior, în spaţiul public au apărut informaţii precum că Ştefan Gaţcan a părăsit Republica Moldova şi s-ar afla în România, iar cei din Pro Moldova declară că deputatul a fost scos forţat din ţară, sub paza lui Igor Dodon, şeful statului confirmând că i-a asigurat paza lui Ştefan Gaţcan până la ieşirea din ţară.
Similare
RECOMANDĂRI