Klaus Iohannis: Angajamentul proeuropean al R.Moldova şi caracterul ireversibil al reformelor sunt esenţiale pentru integrarea europeană
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Klaus Iohannis: Angajamentul proeuropean al R.Moldova şi caracterul ireversibil al reformelor sunt esenţiale pentru integrarea europeană

Angajamentul proeuropean al R.Moldova şi caracterul ireversibil al reformelor sunt esenţiale pentru integrarea europeană. Aceasta a fost declaraţia preşedintelui României Klaus Iohannis care a fost făcută joi la New York, în cadrul unei întrevederi cu premierul Pavel Filip.

Întâlnirea a avut loc în marja celei de a 73-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, ocazie cu care au fost discutate modalităţile de aprofundare şi extindere a cooperării bilaterale, în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a R. Moldova, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale de la Bucureşti.

„Preşedintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României cu privire la susţinerea opţiunii europene, a modernizării şi a transformării democratice a R.Moldova, pentru a genera beneficii directe pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor săi. În acest sens, preşedintele României a evidenţiat că angajamentul proeuropean al R. Moldova şi caracterul ireversibil al reformelor realizate în acest scop sunt esenţiale", potrivit comunicatului citat.

La rândul său, prim-ministrul Pavel Filip i-a mulţumit preşedintelui Iohannis pentru sprijinul constant şi substanţial acordat de România parcursului european al Republicii Moldova şi l-a asigurat de hotărârea autorităţilor de la Chişinău de a continua procesul de apropiere de Uniunea Europeană, şi de a stărui în eforturile de reformă în spirit european, inclusiv în perioada rămasă până la alegerile parlamentare din Republica Moldova.

Totodată, Pavel Filip a exprimat şi interesul deosebit pentru continuarea proiectelor bilaterale de interconectare, în special în domeniul energetic şi cel al transporturilor, scrie Agerpres.

Similare
RECOMANDĂRI