Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele Republicii Macedonia se află în vizită oficială în Republica Moldova

Macedonia a votat la ONU în favoarea rezoluţiei prin care Rusiei i se cere să-şi retragă trupele din stânga Nistrului pentru că aceasta este politica generală a Uniunii Europene. Este declaraţia preşedintelui macedonean, Gjorge Ivanov aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova. De asemenea, liderul de la Scopje a stabilit cu omologul său din Republica Moldova intensificarea relaţiilor moldo-macedonene în domeniul turismului şi comerţului.

Preşedintele macedonean a venit la Chişinău însoţit de prima doamnă, iar la reşedinţa de stat cuplul prezidenţial a fost întâmpinat cu onoruri militare.

Preşedintele Gjorge Ivanov a anunţat că Macedonia a votat la ONU pentru retragerea trupelor ruse de ocupaţie din stânga Nistrului, pentru a fi pe placul Uniunii Europene, întrucât Macedonia tinde să obţină statulul de ţară membră.

La rândul său preşedintele Igor Dodon şi-a manifestat încă o dată nemulţumirea faţă de solicitarea comunităţii internaţionale privind retragerea trupelor ruse din stânga Nistrului.

La Chişinău cei doi şefi de stat au stabilit intensificarea cooperării în domeniul turismului şi în cel vinicol.

În urma întrevederii, preşedintele Igor Dodon a acceptat invitaţia omologului său de merge în Macedonia. Vizita oficială ar urma să aibă loc în a doua jumătate a anului viitor. Ultima oară un preşedinte al Republicii Macedonia a vizitat Republica Moldova în urmă cu 13 ani.
Similare
RECOMANDĂRI