Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele R. Moldova, Maia Sandu, a avut consultări cu fracţiunile parlamentare. Ce soluţii au fost propuse pentru ieşirea din criza politică

Votăm un nou Guvern sau dizolvăm Parlamentul pentru a organiza alegeri anticipate? Este întrebarea pe care a adresat-o, astăzi, preşedintele Maia Sandu şefilor fracţiunilor parlamentare. După concultările cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, liderii fracţiunilor parlamentare au avut avut soluţii diferite pentru ieşirea din criza politică. În timp ce unii au declarat că e nevoie de un nou executiv, alţii au propus să nu se atingă de actuala componenţă a guvernului pentru ca să se ajungă cât mai rapid la alegeri parlamentare anticipate.

Primii la Preşedinţie  au venit deputaţii din partea Partidului Socialiştilor, care reprezintă şi cea mai numeroasă fracţiune din Parlament. Consultările cu Maia Sandu nu au durat mai mult de 5 minute.

CORNELIU FURCULIŢĂ, deputat PSRM: "Dorim cât mai repede alegeri înticipate, am făcut un pas consţient în declaşanrea acestui proces prin demitarea guvernului, în cazul în care dumeaei are o candidatura la premieri, noi o vom analiza, vom vedea programul guvernului. Dacă doamna preşedinte nu mai are întrebări, noi am plecat. La acesta etapă negocierele s-au finalizat". 

Cel mai mult la discuţii cu preşedintele au stat deputaţii din partea Platformei DA şi cei de la Partidul 'Acţiune şi Solidaritate'. 

ALEXANDRU SLUSARI, vicepreşedinte PPDA: "Un subiect aparte a fost probabilitatea organizări alegerilor anticipate, a unui guvern incomplet şi cu atribuţii foarte limitate, dar cu poliţia subordonată lui Voicu. Evident se face un haos în ţară şi acesta să fie pus în carca partidelor pro-europene". 

IGOR GROSU, deputat PAS: "Cea mai simplă şi onestă cale e ca deputaţii să nu ia nicio hotărâre timp de 90 de zile , asta ar fi 17 martie".

Pentru alegeri anticipate pledează şi reprezentanţii Partidului Democrat. 

PAVEL FILIP, liderul PDM: "Noi suntem de aceaşi idee cu doamna preşedinte, avem nevoie de alegeri anticipate luand în condirarea toate chestiile. Din punctul nostru de vedere şi propunerea noastră a fost ca noi trebuie să avem un pla anticriză. Cu gestionarea sitoaţii pandemice, crizei pandemice şi pregătirea pentru alegeri anticipate".

Ultimii la consultări au venit deputaţii Platformei "Pentru Moldova", dar şi de la ''Pro Moldova".
Similare
RECOMANDĂRI