Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele Parlamentului vrea să excludă funcţia de asistent al deputatului

Deputaţii ar putea rămâne fără asistenţi. Un proiect de lege semnat de preşedintele Parlamentului prevede excluderea funcţiei de asistent personal al deputatului. Potrivit documentului, parlamentarilor le vor fi alocate fonduri suplimentare pentru a-şi angaja consilieri personali. Opoziţia spune că documentul va încuraja salariul în plic chiar în principala instituţie de stat a ţării.

Preşedintele Parlamentului, care este autorul proiectului, propune substituirea instituţiei asistentului deputatului prin alocarea unui buget anual oferit pentru buna desfăşurarea a activităţii de legislator. Potrivit autorului, în felul acesta deputatul va avea posibilitatea de a angaja asistenţi personali, experţi în diverse domenii în funcţie de necesităţile personale.

Prevederile noii legi ar urma să intre în vigoare la 1 februarie 2019.

Mai mult, opoziţia spune că documentul vine să încurajeze munca la negru.

De cealaltă parte, guvernarea spune că lichidarea funcţiei de asistent al deputatului va duce la optimizarea cheltuielilor necesare bunei activităţi a Legislativului.

Proiectul este dezbătut acum pe platforma comisiilor parlamentare, iar ulterior urmează să fie supus dezbaterilor în plen.
Similare
RECOMANDĂRI