Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele, Maia Sandu, a început întrevederile cu şefii principalelor instituţii ale statului

Noul preşedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu a început întrevederile cu şefii principalelor instituţii de stat. Primii chemaţi la discuţii au fost şefii Seriviciului de Informaţiii şi Securitate şi Băncii Naţionale. Pentru ziua de luni, şeful statului, a anunţat şi primele consultări cu deputaţii fracţiunilor parlamentare pentru găsirea unui consens asupra declanşării alegerilor parlamentare anticipate.

Primul la discuţii cu preşedintele Sandu a fost chemat şeful Serviciului de Informaţii şi Securitate, Alexandru Esaulenco. Dialogul s-a axat pe provocările care planează asupra securirtăţii statului. Maia Sandu a vorbit despre importanţa conjugării eforturilor în lupta împotriva corupţiei şi despre necesitatea consolidării capacităţilor instituţiilor statului responsabile de asigurarea securităţii naţionale.

Tot astăzi, la discuţii a fost chemat şi guvernatorul Băncii Naţionale, Octavian Armaşu. Mai Sandu a discutat cu el despre situaţia macroeconomică în contextul crizei economice prin care trece Republica Moldova, despre situaţia din sistemul bancar şi necesitatea de a relua discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional.

Preşedintele Maia Sandu a menţionat importanţa consolidării independenţei şi capacităţii BNM pentru a împiedica în viitor fraude financiar-bancare, precum furtul miliardului sau laundromatul. Luni, Maia Sandu are planificate consultări şi cu reprezentanţii fracţiunilor parlamentare.
Urgenţa consultărilor este determinată şi de anunţul premierului demisionar Ion Chicu privind asigurarea exerciţiului funcţiei doar până pe 31 decembrie.
 
Similare
RECOMANDĂRI