Preşedintele Klaus Iohannis este decorat, în Germania, pentru încurajarea valorilor democratice şi a încrederii în proiectul european
Sursa foto:presidency.ro Vizualizari:

Preşedintele Klaus Iohannis este decorat, în Germania, pentru încurajarea valorilor democratice şi a încrederii în proiectul european

Astăzi, preşedintele României, Klaus Iohannis, se întâlneşte la München cu autorităţile landului Bavaria şi va primi un prestigios premiu pentru încurajarea valorilor democratice şi încrederii în proiectul European. TVR 1 transmite în direct evenimentul, de la ora 12.00.

Astăzi, preşedintele Klaus Iohannis primeşte, la Munchen, premiul „Franz Josef Strauss” din partea Fundaţiei Hanns Seidel.

Ceremonia de decernare are loc la Allerheiligen Hofkirche, Palatul Regal din München, de la ora 12.00, ora României.

Fundaţia Hanns Seidel şi conducerea Uniunii Creştin-Sociale din Germania au decis, în unanimitate, acordarea, în 2018, a premiului “Franz Josef Strauss” preşedintelui Klaus Iohannis pentru promovarea, în mod constructiv şi vizionar, de-a lungul întregii sale cariere politice, a valorilor democratice, a unei societăţi unite şi a încrederii în proiectul European, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Distincţia “Franz Josef Strauss” este însoţită de un premiu în valoare de 10.000 de euro. Klaus Iohannis a decis să doneze aceşti bani Fundaţiei “Un copil, o speranţă”, care derulează proiecte în domenii precum sănătatea, educaţia şi asistenţa socială.

La ora 16.00, ora României, urmează, tot la Munchen, o întrevedere cu Manfred Weber, vicepreşedinte al CSU, preşedinte al Grupului PPE din Parlamentul European.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, este într-o vizită oficială de două zile în Germania.

Vineri, Klaus Iohannis, a decorat-o, la Consulatul General al României la München, pe Barbara Stamm, preşedintele Parlamentului Landului Bavaria.

Similare