Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele Igor Dodon riscă din nou să fie suspendat temporar din funcţie

Preşedintele Igor Dodon ar putea fi suspendat din nou, temporar din funcţie. De această dată, proiectul care l-ar putea lăsa pe şeful statului fără atribuţii este cel de modificare a Constituţiei şi introducere în legea supremă a sintagmei "integrare europeană". Proiectul democraţilor însă încinge spiritele şi printre deputaţi. Liberalii condiţionează votarea proiectului PD de introducere în legea supremă şi a sintagmei "limba română".

Preşedintele Parlamentului de la Chişinău spune că proiectul de introducere a vectorului european în Constituţie ar putea fi aprobat în actuala sesiune legislativă.
 
Anterior, preşedintele Dodon a anunţat că stabilirea vectorului extern al ţării poate avea loc doar de către popor, prin referendum. Şeful statului a anunţat că va folosi toate modalităţile legale pentru a bloca acest proiect. Refuzul preşedintelui Dodon de a promulga proiectul de modificare a Constituţiei nu sperie majoritatea parlamentară.
 
Proiectul de introducere a sintagmei integrare europeană în Constituţie a obţinut aviz pozitiv de la comisia securitate a Parlamentului, iar astăzi la comisia economie, "pentru" au votat doar deputaţii coaliţiei majoritate. Liberalii condiţionează susţinerea acestui proiect.
 
Constituţia Republicii Moldova poate fi modificată cu votul a cel puţin 67 de deputaţi.
Similare
RECOMANDĂRI