Premierul a discutat cu congresmanul american Mike Quigley despre asistenţa financiară şi sprijinul acordat de către SUA Republicii Moldova
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Premierul a discutat cu congresmanul american Mike Quigley despre asistenţa financiară şi sprijinul acordat de către SUA Republicii Moldova

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu membrul Congresului SUA, Mike Quigley. În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au discutat despre contribuţia substanţială a asistenţei financiare şi sprijinul acordat de către SUA Republicii Moldova.

Prim-ministrul Maia Sandu a lansat invitaţia alăturării la Grupul de sprijin politic pentru Republica Moldova din Congresul SUA, fapt ce va contribui la consolidarea dialogului bilateral. „Vom aprecia înalt contribuţia Statelor Unite ale Americii în susţinerea proceselor reformatoare, aflate în derulare, în Republica Moldova. Contăm pe sprijinul şi o bună cooperare cu SUA în domeniile cheie precum: democraţie şi bună guvernare, dezvoltare economică şi financiară, cooperare în domeniul securităţii”, a menţionat Maia Sandu.

Prim-ministrul a declarat că Executivul luptă împotriva corupţiei şi caută soluţii pentru a recupera banii furaţi din frauda bancară. Totodată, Maia Sandu a accentuat necesitatea gestionării corecte a resurselor statului.

De asemenea, Premierul a subliniat că actualul Guvern este interesat în relansarea Dialogului Strategic RM – SUA şi valorificarea acestui format de cooperare, prin desfăşurarea şedinţelor grupurilor comune de lucru. În acelaşi timp, Maia Sandu a mulţumit partenerilor americani pentru susţinerea oferită pentru fortificarea securităţii, suveranităţii şi integrităţii Republicii Moldova, dar şi pentru contribuţia SUA în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

La rândul său, oficialul american a reiterat disponibilitatea Statelor Unite de a oferi în continuare sprijin Republicii Moldova. Mike Quigley a accentuat necesitatea asigurării transparenţei în procesele decizionale ale statului, dar şi combaterii corupţiei în Republica Moldova.


Sursa: gov.md. Foto: Mike Quigley

Similare
RECOMANDĂRI