Premierul Chicu, felicitat de către mai mulţi oficiali străini
Vizualizari:

Premierul Chicu, felicitat de către mai mulţi oficiali străini

Noul prim-ministru, Ion Chicu, a primit mesaje de felicitare cu ocazia învestirii din partea mai multor oficiali străini.

 În mesajul său, prim-ministrul Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, şi-a exprimat încrederea că activitatea premierului Chicu şi a cabinetului de miniştri pe care-l conduce va contribui la dezvoltarea dialogului constructiv dintre cele două ţări.

Într-un comunicat de presă al Guvernului se menţionează că pe dimensiunea bilaterală s-au acumulat mai multe subiecte de importanţă naţională, clarificarea cărora e în măsură să determine progrese importante în domeniile social şi economic.

Ion Chicu a fost felicitat şi de către preşedintele BERD, care a asigurat că instituţia va rămâne un partener de încredere al susţinerii dezvoltării economice în Republica Moldova, inclusiv va ajuta la atragerea investiţiilor directe. În acelaşi mesaj, preşedintele BERD l-a invitat pe prim-ministru la Summitul Parteneriatului Estic pentru Investiţii, care va avea loc la Londra, în data de 22 noiembrie.

Şi ambasadorul Republicii Slovacia, Dušan Dacho, şi-a exprimat aprecierea înaltă a relaţiilor bilaterale şi încrederea că evoluţia parteneriatului va cunoaşte o dezvoltare pe toate dimensiunile odată cu preluarea şefiei Guvernului de către Ion Chicu. Ambasadorul i-a urat prim-ministrului un mandat de succes.

Joi, 14 noiembrie, Parlamentul a acordat vot de încredere cabinetului de miniştri în frunte cu Ion Chicu şi programului său de activitate. Noul guvern a fost susţinut cu votul a 62 de deputaţi din fracţiunile Partidului Socialiştilor şi Partidului Democrat. Deputaţii Blocului ACUM au părăsit sala de şedinţe înainte de procedura de vot.
Similare
RECOMANDĂRI