PPDA nu o va susţine pe Olesea Stamate la alegerile parlamentare din Hînceşti şi insistă cu propriul candidat
Vizualizari:

PPDA nu o va susţine pe Olesea Stamate la alegerile parlamentare din Hînceşti şi insistă cu propriul candidat

Platforma Demintate şi Adevăr insistă pe un candidat neafiliat politic la alegerile din circumscripţia nr 38 Hînceşti. În acest sens, în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional al partidului s-a decis înaintarea, din partea PPDA, a candidatului Mihai Druţă.

Platforma DA se adresează către toate forţele europene şi naţionale din Republica Moldova să susţină candidatura lui Mihai Druţă, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, semnatar al Declaraţiei de Independenţă, iar astăzi - un reprezentant respectat al diasporei.

„Menţionăm că Dl Mihai Druţă nu este în acest moment membru de partid, şi cu toate acestea, Domnia Sa a participat activ şi dezinteresat în patru campanii electorale în susţinerea opţiunilor democratice (2016-2019) şi împărtăşeşte cu toată inima idealul forţelor naţionale din Republica Moldova”, se spune într-un comunicat de presă al PPDA.

Menţionăm că alegerile parlamentare noi pentru funcţia de deputat în circumscripţia uninominală nr. 38, municipiul Hînceşti, vor avea loc la data de 15 martie 2020. Funcţia de deputat a rămas vacantă după ce Alexandru Botnari, ales deputat în circumscripţia nr. 38, şi-a dat demisia, fiind în incompatibilitate de funcţie. El a fost ales în calitate de primar al oraşului Hînceşti.

Şi liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, ia în calcul posibilitatea de a candida pentru funcţia de deputat la alegerile parlamentare care vor avea loc în circumscripţia 38, Hînceşti. Cele cinci partide constituiente ale Mişcării Politice UNIREA au decis să meargă împreună în cursa electorală.

Partidul Acţiune şi Solidaritate o înaintează pe fostul ministru al justiţiei, Olesea Stamate, la funcţia de deputat în circumscripţia electorală uninominală nr. 38, Hînceşti.

Vlad Ţurcanu, prim-vicepreşedintele Partidului Unităţii Naţionale este candidatul PUN la funcţia de deputat pentru circumscripţia 38 Hînceşti.
Alegerile parlamentare pe circumscripţia din Hînceşti vor avea loc pe 15 martie, anul curent.

Similare
RECOMANDĂRI