Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PLDM va avea candidat propriu la alegerile prezidenţiale

Partidul Liberal Democrat din Moldova va avea propriul candidat pentru alegerile prezidenţiale din toamna acestui an. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PLDM, desfăşurată online. Deocamdată nu se ştie numele candidatului liberal-democraţilor, acesta urmând a fi ales la Congresul Extraordinar al formaţiunii, programat pentru data de 16 august.

Reprezentantii Partidului Liberal Democrat susţin că Republica Moldova are nevoie de un alt preşedinte, care să aibă viziuni europene.

Contactat telefonic de TVR MOLDOVA, preşedintele formaţiunii Tudor Deliu, nu a confirmat dar nici nu a infirmat că Vlad Filat ar putea candida, din partea acestei formaţiuni politice, la cea mai înaltă funcţie din stat.

„Nu s-a discutat niciun nume concret la şedinţa consiliului. Noi am adoptat rezoluţia care prevede că vom participa în calitate de concurent electoral. Dar, se exclude numele fostului premier? Nu încercaţi să obţineţi, că n-o să obţineţi niciun rezultat. Nu eu decid, aceasta decide organele partidului”, a spus Tudor Deliu.

Reprezentanţii PLDM au mai declarat că îşi doresc alegeri parlamentare anticipate.  
 
Similare
RECOMANDĂRI