PLDM: Revolta din 7 aprilie 2009 – un avertisment pentru actualul regim
Sursa foto:epochtimes-romania.com Vizualizari:

PLDM: Revolta din 7 aprilie 2009 – un avertisment pentru actualul regim

Astăzi se împlinesc 11 ani de la protestele vilolente din 7 aprilie 2009. Partidul Liberal Democrat a transmis un mesaj cu această ocazie, în care atrage atenţia actualelor autorităţi să nu treacă „de linia roşie”.

„Acum 11 ani, Republica Moldova se scutura de un regim comunist totalitar. La 7 aprilie 2009, zeci de mii de tineri s-au ridicat pentru a contesta fraudarea alegerilor, pentru a-şi cere ţara înapoi. Dar, elemente infiltrate de regim au deturnat protestul lor paşnic şi a dat undă verde aparatului represiv al statului la arestări şi tortură. Sute de tineri au trecut prin “coridorul morţii” în comisariatele de poliţie, fiind judecaţi în stil NKVD-ist, torturaţi, maltrataţi şi umiliţi.

Protestele din 7 aprilie 2009 au marcat un moment de cotitură în istoria Republicii Moldova. Revolta tinerilor nu a fost în zadar. Regimul comunist s-a prăbuşit. Condiţiile pentru o democraţie autentică au fost create. Presa a redevenit liberă. Mai multe domenii ale economiei au fost demonopolizate. Circulaţia liberă a cetăţenilor moldoveni în spaţiul european a devenit realitate. Calea spre integrarea europeană a fost deschisă.

La 7 Aprilie 2009, tinerii au acordat Republicii Moldova încă o şansă de a merge pe calea cea dreaptă.

Revolta tinerilor din 7 aprilie 2009 este şi un avertisment pentru actualul regim-marionetă: nu treceţi de linia roşie, pentru că veţi fi taxaţi pe măsură!

Partidul Liberal Democrat din Moldova aduce omagiul său tuturor tinerilor care s-au ridicat în apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, independenţei, cuceririlor naţionale şi valorilor democratice”, este mesajul PLDM-ului.

Similare
RECOMANDĂRI