PLDM îşi doreşte să participe la următoarele alegeri într-un bloc comun de dreapta
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PLDM îşi doreşte să participe la următoarele alegeri într-un bloc comun de dreapta

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) reiterează apelul la unitatea tuturor forţelor pro-europene de opoziţie şi îndeamnă formaţiunile de dreapta de a participa într-un bloc comun la viitoarele alegeri parlamentare.

Decizia a fost luată în cadrul Consiliului Naţional Politic al PLDM reunit la finele săptămânii trecute. 

„În disperarea de a se menţine la putere, actuala guvernare sfidează în mod deliberat atenţionările societăţii civile, ale partenerilor de dezvoltare, ale experţilor naţionali şi internaţionali, recomandările Comisiei de la Veneţia privind derapajele antidemocratice şi înrăutăţirea situaţiei social-politice şi economice”, se arată în comunicatul emis de formaţiune.

PLDM menţionează că guvernarea doar mimează stabilitatea şi sfidează valorile democratice şi a statului de drept.

„Declaraţiile guvernării privind adeziunea la cursul pro-european al Republicii Moldova sunt sterile, nu au acoperirea unor reforme reale în folosul cetăţenilor şi urmăresc doar intenţia de a obţine finanţare externă. În realitate, guvernarea care a uzurpat puterea continuă acţiunile de distrugere sistemică a partidelor de opoziţie, de epurare a funcţionarilor publici incomozi şi de corupere sau persecutare a aleşilor locali neloali puterii”, se menţionează în declaraţie.

De asemenea, PLDM punctează că noua lege electorală, modul de organizare a circumscripţiilor, limitarea reprezentativităţii Diasporei şi a cetăţenilor din stânga Nistrului în procesul de alegeri vădeşte înţelegerea dintre PD şi PSRM de a crea bariere partidelor de opoziţie şi a frauda masiv viitoarele alegeri.

Similare